UFC

Anderson povukao kočnicu: 'Ipak ne želi otkaz u UFC-u, ako mu ne daju Jonesa!'

 Screenshot (Twitter)
"Sada mogu reći da zaslužujem borbu za pojas. Jedini sam u Top 10 koji je pobijedio dvojicu iz Top 5. Oslobodite me, ako mi ne želite dati ono što sam zaslužio. Pustite me. Pokazao sam da vrijedim. Otići ću tamo gdje me poštuju. Ne treba mi UFC", izjavio je vrlo emotivni Corey Anderson nakon velike pobjede protiv Johnnyja Walkera na UFC-u 244 prošlog vikenda u New Yorku.

Amerikanca boli to što ga UFC ne poštuje dovoljno i ne daje mu priliku koju on vjeruje da zaslužuje. Poručeno mu je, naime, da nije jedan od onih koji "ima ono nešto u sebi" i da kao takav ne zaslužuje biti prvi izazivač. No, pobjeda protiv Walkera ga je ipak gurnula u TOP 5 na rang ljestvici najboljih, koja je u utorak osvježena na službenim stranicama UFC-a.

U novoj izjavi za MMAFighting je odlučio pojasniti što je mislio kada je UFC-u poručio - Ili Jones ili otkaz!" Dojam je da je promijenio ploču.

"Moram malo objasniti tu izjavu. Mediji su poznati po klikbejt naslovima. Izjava je uzeta iz konteksta. Intervju se odvijao u dvorani i pitali su me koga bih volio sljedećeg kao protivnika, a ja sam odgovorio da želim meč za titulu. Da želim Jona Jonesa!", objašnjava Anderson i dodaje:

"Onda su spomenuli Dominicka Reyesa, a ja sam odgovorio 100 posto. Dominick Reyes radi svoj posao, naporno se mučio da dođe do ove pozicije. Volio bih se ja boriti, ali i Reyes je zaslužio priliku. Nije mi žurba trenutačno se odmah boriti za pojas prvaka."

Dojam je da Anderson ipak sada malo "spušta loptu na zemlju" i pokušava objasniti da zapravo ne želi izlazne dokumente iz elitne promocije. Očito je izajvu nakon meča protiv Walkera dao vruće glave. Sada kada je promislio, ipak želi ostati dio elite.

"Ako se Jon Jones želi boriti protiv Dominicka Reyesa u prosincu ili u siječnju, to je sasvim OK. Ja ću uzeti pobjednika tog meča. U tom trenutku su novinari počeli izlaziti s pretpostavkama i teorijama prema kojima bi me UFC i nakon meča Reyes vs. Jones zaobišao. Tu sam rekao ono što sam rekao. Ako je tako, neka me otpuste", zaključio je Anderson.

30-godišnji Amerikanac u karijeri ima 13 pobjeda i 4 poraza. Trenuačno ima četiri pobjede u nizu uključujući one protiv Teixeire i Walkera. U UFC-u je od 2014. godine, a za sada je poražen četiri puta od boraca na samom vrhu.

Linker
27. travanj 2024 00:14