UFC

Anderson Silva će biti primljen u UFC-ovu Kuću slavnih: Na sinoćnjoj UFC 286 priredbi je i službeno objavljeno

 Anderson Silva 

 Anthony Geathers/Getty images/Profimedia
Sinoć je to rečeno tijekom prijenosa, no vijest je pomalo ostala u sjeni onih fantastičnih borbi koje smo gledali

Sinoćnja UFC 286 priredba je bila pravi spektakl i to prema nama pogodnom vremenu, a večer je kulminirala borbom za titulu u velter kategoriji. Leon Edwards je obranio titulu protiv Usmana, ali jedna stvar je pomalo ostala u sjeni tog cijelog događaja i ostalih vrhunskih borbi.

Naime, UFC je sinoć najavio kako će Anderson Silva biti primljen u UFC-ovu Kuću slavnih. Legenda borilačkog sporta i dugogodišnji UFC-ov prvak srednje kategorije predmet je brojnih razgovora kada se raspravlja o najboljem svih vremena, a njegovi uspjesi uistinu govore sami za sebe.

‘‘Anderson Silva je jedan od najvećih sportaša svih vremena. Andersonov niz od 16 pobjeda u UFC-u, 10 uspješnih obrana titule i gotovo sedam godina kao prvak srednje kategorije je jedna od najimpresivnijih stvari koje je profesionalni sport ikada vidio. Bio je pravi umjetnik unutar kaveza, a bit će nam čast primiti ga u UFC-ovu Kuću slavnih ovoga ljeta‘‘, rekao je Dana White u izjavi koju je pustio ove subote.

O karijeri Andersona Silve se već sve zna. Dana je sam rekao kako je titulu u srednjoj kategoriji držao gotovo sedam godina, a u jednom je trenutku imao čak 16 uzastopnih pobjeda i 10 obrana titule u srednjoj kategoriji.

U svojoj MMA karijeri je pobjeđivao Demiana Maiu, Vitora Belforta, Chaela Sonnena, Dana Hendersona, Stephana Bonnara, Dereka Brunsona i druge, a jednom se i borio protiv Daniela Cormiera u poluteškoj kategoriji.

Bio Silva ‘‘GOAT‘‘ ili ne, definitivno je sigurna stvar da zaslužuje ući u UFC-ovu Kuću slavnih zbog svih svojih uspjeha. Svoju posljednju borbu je odradio 2020. godine kada je izgubio od Uriaha Halla, a nakon toga se bacio na boks.

Linker
24. travanj 2024 08:59