UFC

Kamaru Usman se još ne namjerava povući: ‘Nisam gotov, s Edwardsom ću se opet vidjeti‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Mnogi su smatrali kako će se umiroviti neovisno o rezultatu, ali izgleda da ćemo bivšeg prvaka još neko vrijeme gledati u kavezu

Mnogi su očekivali da će Kamaru Usman sinoć lako pobijediti Leona Edwardsa i titulu vratiti u svoje vlasništvo, no to se nije dogodilo. Nakon pet rundi je većinskom odlukom sudaca slavio Edwards, nakon čega su uslijedili komentari kako Usman više nije isti borac kao u danima kada je bio prvak velter kategorije.

Već se dugo govori o Usmanovoj potrošenosti i ozljedama te su mnogi očekivali da će sinoć neovisno i rezultatu ostaviti rukavice u kavezu i umiroviti se. No, to se nije dogodilo, dapače. Usman je rekao kako još uvijek nije gotov i da se Edwardsom vidi ubrzo:

‘‘Mislim da sam učinio dovoljno da pobijedim ovu borbu, ali znam da je bila vrlo bliska. Odlična taktika. Odlična taktika. Znate, od početka sam govorio kako ću se s Leonom vidjeti opet, a to sam i učinio. Još uvijek nisam gotov. Vidjet ću se s njim opet, ali vraški plan je imao večeras. Uvijek sam mu davao priznanje zbog svega što je učinio. On je moj brat. Samo poštovanje. London, imate pravog tipa, odličnog prvaka‘‘, rekao je Cormieru u kavezu nakon borbe.

‘‘Uskoro ću se sastati s trenerima jer ja nisam jedan od onih tipova koji mogu dugo sjediti. Postanem nervozan. Razgovarat ću s trenerima i vratiti se. Prvo ću sjesti, provesti malo vremena s kćeri. Vi fanovi ste se zabavili uz nas, ali ne znate kroz što prolazimo kroz kampove i pripreme za ovo. Ljudi, poštujte borce‘‘, dodao je.

Lijepe su to riječi bivšeg prvaka, a i lijepo je čuti da ćemo ga još barem neko vrijeme gledati u kavezu. Trenutno ima 35 godina, tako da u njemu sigurno ima još nekoliko mečeva.

Linker
26. travanj 2024 18:36