UFC

Anderson Silva ne smatra da riskira ostavštinu borbom protiv Jakea Paula: ‘Imam 50 posto šanse‘

 Anderson Silva, Jake Paul i Logan Paul

 Harry How/Getty images/Profimedia
Bore se krajem idućeg mjeseca

Na sinoć održanoj press konferenciji povodom meča Andersona Silve i Jakea Paula nismo čuli ništa novo i što već nismo znali, ali najzanimljivija je bila izjava Andersona Silve o njegovoj ostavštini i što mu u tom kontekstu ovaj meč može donijeti, odnosno oduzeti.

Dugogodišnji UFC-ov prvak i borac koji se često nađe u ‘GOAT‘ raspravama krajem se sljedećeg mjeseca vraća u boksački ring gdje će ga čekati YouTuber Jake Paul. Jake se inače profesionalnim boksom bavi već nekoliko godina i ostvario je pet pobjeda i trenutno je bez poraza, dok je Silva u svojoj karijeri odradio četiri boksačka meča, a jedan je od njih izgubio.

Na pitanje novinara riskira li na ovaj način svoju ostavštinu, ‘Spider‘ je odgovorio:

‘‘Definitivno ne, definitivno ne. Došao sam ovdje da napravim najbolje što mogu, treniram svaki dan i borac sam. Imate dva borca u ringu, a svaki od njih ima 50 posto šanse za pobjedu. Nema veze što ljudi govore da on nije pravi borac, ali kada ste u ringu, idete ubiti ili biti ubijeni‘‘, rekao je Silva za MMA Junkie.

Iako je u 48. godini života, Silva je u svom povratku u boksački ring izgledao jako dobro. Prvo je nakon napuštanja UFC-a pobijedio Julia Cesara Chaveza Jr-a, a zatim je nokautirao Tita Ortiza. Također se u petom mjesecu borio u egzibicijskom meču protiv Bruna Machada, ali je borba proglašena kao ‘no contest‘.

Anderson Silva i Jake Paul borit će se 29. listopada (deseti mjesec) u Phoenixu.

Linker
19. travanj 2024 19:40