UFC

Anderson Silva odabrao četiri njemu najbolja borca svih vremena, među njih uvrstio B.J. Penna

Anderson Silva
 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Veliki broj fanova legendarnog "Spidera" smatra najboljim borcem ikad. No, tko bi bio njegov izbor?

Kako vrijeme bude prolazilo, razgovori o G.O.A.T.-u MMA-a neće nestati, nego bi se samo s dolaskom novih velikana mogli ustaliti. Trenutno je u razgovorima na tu temu situacija takva da najbolje kotiraju Fedor Emelianenko, Georges St-Pierre, Jon Jones i Anderson Silva. Mnogi bi da biraju četvoricu odabrali baš njih te ih tako postavili na svoju MMA verziju "Mount Rushmorea".

No, što o tako nečemu misli jedan od navedenih, onaj posljednje nabrojani? Anderson Silva za sebe osobno nikad nije rekao da je najveći, iako se naravno ponosi svim svojim postignućima. Isto tako, nikad mu nije bilo problem uvažavati rezultate ostalih i bez problema otkriti tko su oni kojima se divi. Ipak, nije mu bilo lako kad je pred njega stavljen zadatak istaknuti one koje on smatra najboljima. I odmah prvim imenom je iznenadio.

"Veliki je broj različitih boraca koje respektiram, no ako govorimo o najboljima, rekao bih B.J. Penn. Sve što je taj tip napravio je nevjerojatno, sve što je napravio za ovaj sport. Khabib, Khabib je zvijer, nevjerojatan je. Njegovo hrvanje, pritisak, način na koji se bori, on je promijenio ovaj sport. Rekao bih svakako i Royce Gracie, s njim je sve počelo. Bez njega ne bi bilo ničega. Ništa, UFC-a niti bilo čega drugog. Moj najbolji prijatelj Minotauro također je tu. On je moj učitelj, dao mi je crni pojas u jiu-jitsu", nabrojao je Silva svoju četvorku u razgovoru za GiveMeSport.

Penn je svakako legenda sporta i čovjek koji je držao titulu dvije UFC-ove divizije, no do sada gotovo nigdje nismo mogli vidjeti da ga netko svrstava među najveće. Posebno nakon što je posljednjih godina podosta bacio ljagu na svoju karijeru, kako nastupima, tako i epizodama u privatnom životu. Objašnjenje kod Nurmagomedova i Gracieja svakako opravdava izbor, a što se tiče Antonia Rodriga Nogueire, odnosno Minotaura, dozvoljeno mu je i malo subjektivnosti, zar ne?

Zanimljivo, svi sa Silvinog popisa su umirovljeni borci, dok on i dalje egzistira u borilačkom sportu. Nakon boksačke pobjede protiv Julia Cesara Chaveza mlađeg, 46-godišnji Silva blizu je novom ulaska u ring putem ugovaranja meča protiv Logana Paula.

Linker
26. travanj 2024 04:01