UFC

Anderson Silva otkrio kako se neće boriti protiv McGregora, čeka drugog bivšeg prvaka

Anderson Silva
 Frederic J. BROWN / AFP
Anderson Silva namjerava uskoro ugovoriti borbu protiv nekoga od bivših UFC prvaka

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti, Anderson Silva (34-10, 17-6 UFC), u fazi je karijere gdje pokušava odraditi još pokoju veliku borbu. Jasno je kako je u tom slučaju cilj prije svega zarada pa ne čudi njegova namjera organizirati borbu protiv Conora McGregora. Irac ga je prozvao u svibnju prošle godine, a "Spider" se poprilično zagrijao za tu opciju. No, to se nije dogodilo, tako da će se vjerojatno okrenuti eventualnom susretu protiv jednog drugog bivšeg prvaka.

"UFC mi ugovorom duguje 'superfight' borbu. Conor me prozvao odmah nakon moje borbe protiv Adesanye. Moj tim je odradio razgovor s njegovim i dogovorili smo borbu u velter kategoriji, no nešto se dogodilo i UFC ju nije organizirao. Onda mi je borbu ponudio Anthony Pettis i to mi se također svidjelo jer je riječ o borcu koji je bio prvak te koji u svom rezimeu ima impresivne nokaute. Naravno, to bi bila sjajna borba", rekao je Silva u razgovoru za Combate.

Gledajući u kakvom je negativnom nizu, odnosno sa samo jednom pobjedom u posljednjih sedam borbi, Silva s razlogom gleda prema nekoj takvoj borbi. 45 mu je godina i shvaća da više nema kvalitetu za sučeliti se s vrhom srednje kategorije, kojom je dugo vladao kao prvak. No, isto tako će se mnogi pitati ima li smisla dogovarati borbu s bivšim prvakom lake kategorije, koji se borio čak u perolakoj te samo dva puta u velteru. Naime, borba protiv Pettisa bila bi u srednjoj kategoriji, što bi za "Showtimea" bila četvrta kategorija u UFC karijeri. No, imao bi priliku postati jedini UFC borac s pobjedama u četiri različite kategorije.

"U ovoj fazi moje karijere i gledajući na moju ostavštinu, mislim da nema smisla boriti se protiv novih talenata koji tek ulaze u ovu igru. Ne želim biti onaj korak naprijed za nove generacije. Želim se boriti protiv relevantnih prvaka. Pettis je svakako sjajan ispit koji bi me naveo da više treniram", objasnio je.

Silva se nije borio od svibnja prošle godine, a trenutno je najstariji aktivni borac na cijelom UFC rosteru.

Linker
25. travanj 2024 22:21