UFC

'Rumble' Johnson napokon ulazi u program USADA testiranja, vraća se u svoju staru kategoriju

Anthony Johnson
 Instagram
Anthony 'Rumble' Johnson uskoro bi trebao biti korak bliže svom povratku u UFC-ov Octagon

Iako je početkom proljeća najavio kako bi u travnju trebao ponovno postati dio USADA-inog programa testiranja, što je glavni uvjet za povratak borbama u UFC-u, Anthony Johnson to još uvijek nije napravio. 28. kolovoza bit će točno godinu dana otkako je javno razglasio svoj povratak te se posvetio pripremama za isti. Očekivalo se kako će se vratiti u teškoj kategoriji, a mnogi su već maštali o borbi dva ekstremna nokautera, okršaju protiv Francisa Ngannoua.

Sve se to malo odužilo te Johnson još uvijek nije krenuo s testiranjima. Ipak, Brett Okamoto s ESPN-a došao je do informacije kako će se to napokon dogoditi ovog tjedna.

"Anthony Johnson će ovog tjedna pristupiti obaveznom UFC-ovom testiranju na zabranjena sredstva, s ciljem povratak borbama. Kako kaže njegov menadžer Ali Abdelaziz, trenutni cilj je vratiti se kao poluteškaš", napisao je Okamoto.

To bi značilo kako će prvu borbu Johnson moći odraditi tek u veljači iduće godine, budući da je povratnicima obaveza biti testiran šest mjeseci prije prve iduće borbe. USADA to može i ublažiti, no kod Johnsona je tako nešto teško očekivati, posebno nakon ovogodišnjeg priznanja kako je tijekom svoje pauze od borbi koristio steroide.

Iako je u karijeri nastupao od veltera pa sve do teške kategorije, Johnson je najbolji bio kao UFC-ov poluteškaš. Tada je dva puta došao do borbe za titulu, no isto tako je oba puta poklekao u borbi protiv Daniela Cormiera. Osim te dvije borbe, kao poluteškaš ima šest pobjeda, od čega je pet došlo nokautom. Ukupno je u karijeri upisao 22 pobjeda i šest poraza, dok mu je omjer u UFC-ovom Octagonu 13-6.

Iako je u ožujku napunio 36 godina, Johnson kaže kako se ne osjeća staro te da smatra kako i dalje može pružiti svoj maksimum. Svakako će biti zanimljivo vidjeti što može ponuditi jedan od najjačih udarača svijeta, budući da je svoju posljednju borbu odradio još u travnju 2017. godine.

Linker
07. svibanj 2024 23:09