UFC

Anderson Silva ponovno odlučio prozvati Conora McGregora

Anderson Silva i Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Anderson Silva uskoro bi trebao biti spreman za novi nastup u Octagonu, a najstariji borac na UFC-ovom rosteru je slijedom toga odlučio odraditi jednu prozivku. Ponovio je zapravo onu od ranije, odnosno zatražio je borbu protiv Conora McGregora.

Najstariji borac na UFC-ovom rosteru svakako će se vratiti i odraditi još koju borbu. Legendarni bivši prvak UFC-ove srednje kategorije te i dalje borac s najvećim nizom uzastopnih pobjeda (16), u potrazi je za protivnikom. Tako mu je još jednom došla ideja susresti se s Conorom McGregorom, a nema sumnje kako ga je motivirala i "GOAT" ljestvica koju je Irac nedavno objavio.

"Imam jako puno poštovanja prema sjajnom sportašu kakav je Conor i mislim da bi naša borba ušla u povijest ovog sporta. Niti jedan od nas nema više što dokazivati. Mislim da bi UFC fanovi i fanovi sporta općenito htjeli pogledati taj spektakl borilačkog sporta. Bio bi to fantastičan test mojih vještina", napisao je Silva na Instagramu, tražeći borbu u međukategoriji do 80 kilograma.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

SUPER FIGHT 176.37LBS Tenho uma imensa admiração pelo grande atleta Conor e acredito que um super fight seria algo histórico para o esporte, nem um de nós precisa provar mais nada a ninguém; acredito que os fãs do ufc e do esporte gostariam de ver este grande espetáculo marcial, testar minhas habilidades marciais com ele seria fantástico!! I have immense admiration for the great athlete that Conor is and I believe that a super fight would go down in the history of the sport, neither of us need to prove anything to anyone; I believe that fans of the UFC and of this sport would like to watch this great martial arts spectacle, it would be fantastic to test my martial arts skills against him!!

Objavu dijeli Anderson "The Spider" Silva (@spiderandersonsilva)

Samim imenima borba zvuči sjajno, no treba uzeti u obzir činjenicu da su njih dvojica svoje najveće uspjehe napravili u kategorijama koje dijeli gotovo 20 kilograma. Osim toga, Silva je u vrijeme svojih najvećih uspjeha hodao s otprilike sto kilograma, dok McGregor za borbu u velteru (77 kg) skida tek simboličnu težinu.

45-godišnji Silva posljednji je nastup upisao u svibnju prošle godine. Tada je zbog ozljede noge morao predati borbu protiv Jareda Cannoniera. Kako je to samo jedna u nizu ozljeda koje su krenuli s lomom koji je doživio u drugoj borbi protiv Chrisa Weidmana, mnogi su vjerovali kako će to biti kraj karijere legendarnog "Spidera". No, on je odlučan u namjeri da svoj UFC ugovor odradi do kraja, iako se godine itekako primijete te već duže vremena ne pruža niti blizu dobre nastupa kao u vrijeme svoje šampionske dominacije.

Linker
26. studeni 2023 02:27