UFC

Andrade se prisjetila uvjerljivog poraza od Shevchenko: ‘Ostala sam zbunjena kad me rušila‘

Valentina Shevchenko i Jessica Andrade
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Andrade ponovno nastupa na istoj priredbi s prvakinjom, pet mjeseci nakon što ju je ista savladala

Trebala je u travnju ove godine Jessica Andrade biti jedan novi ispit za Valentinu Shevchenko. Zbog samog stila borbe, ali i snage te energičnosti, smatralo se 29-godišnju Brazilku novim izazovom za dominantnu prvakinju. Mnogi su se pitali što će se dogoditi ako Andrade uspije odvesti borbu na pod te kako će Valentina na to sve odgovoriti. UFC 261 priredba je došla, a odgovori nisu dobiveni. Zapravo, dobivena je samo potvrda koliko klasna borkinja je trenutna UFC prvakinja muha kategorije.

Andrade nije uspjela napraviti baš ništa, zapravo bila je savladana svojim vlastitim oružjem. Njen tim i navijači su u nevjerici gledali kojom ju lakoćom Shevchenko odvodi na pod, a onda tamo dominira nad njom. Nije to bilo lako proživljavati, što je i sama Andrade, inače bivša UFC prvakinja divizije ispod, potvrdila u razgovoru za MMA Junkie.

"Ja sam u borbi protiv Valentine ostala iznenađena. Imali smo jako dobru strategiju za nju, no ona je u borbu ušla s drugačijom igrom. Nakon što me srušila na pod, našla sam se u situaciji gdje sam vjerovala da ću ja imati nju. To je moja igra, to je ono što činim u svojim borbama. Ostala sam zbunjena nakon što me srušila, mojim stilom, posebno jer znamo koliko je dobra udaračica. No, još jednom sam se uvjerila da je svaka borba jedinstvena. Netko mora pobijediti, netko mora izgubiti, a to nije bio moj dan. Bila sam poprilično samouvjerena i sigurna da sam spremna na sve. Mislim da bih odradila puno bolju borbu da je ona odabrala boks i muay thai", potvrdila je Andrade koliko je ostala iznenađena onime što je prvakinja napravila. A to zapravo nije bilo prvi put da je svoju dominaciju prezentirala time što je protivnicu savladala njenim oružjem.

Igrom slučaja, Andrade će svoju iduću borbu odraditi na istoj priredbi s Valentinom. Riječ je o UFC 266, koji se održava nadolazećeg vikenda. Shevchenko će tamo nastupiti u sunaslovnoj borbi te će po šesti put braniti titulu. Protivnica joj je Lauren Murphy. Andrade će otvoriti glavni program borbom protiv Cynthije Calvillo.

"Cynthiju vidim kao sjajnu borkinju koja je do sada imala jako dobru karijeru u UFC-u. Iako dolazi iza poraza, nije slaba borkinja. Trenirala sam apsolutno sve da bih bila spremna za nju i mislim da ću odraditi dobru borbu. Ne skidam puno kilograma pa se osjećam snažno", kratko je najavila Andrade i tu borbu, okrenuvši se tome koliko je daleko od novog napada na titulu. Naime, i nakon poraza od Shevchenko ostala je prvopostavljena borkinja ljestvice izazivačica.

"Sretna sam sa svojom pozicijom. Iako sam izgubila neke posljednje borbe, izgubila sam od šampiona. Ostala sam dobro rangirana. Sretna sam sa svojim trenutnim performansama i radom. Sad gledam prema pobjedi u idućoj borbi. Ako nakon toga pobijedim još jednu ili dvije nove protivnice, mislim kako me čeka novi napad na titulu. Zadovoljna sam onime gdje sam sada."

Situacija u diviziji je takva da će Shevchenko uskoro morati ponavljati neke obrane titule, budući da je većinu izazivača počistila. Na Andrade je da se izbori za poziciju gdje bi ona bila prva od njih. Odnosno, to bi značilo da do nove prilike zadrži ovu poziciju na kojoj se sad nalazi.

Linker
19. travanj 2024 18:24