UFC

Matt Brown ne odustaje: ‘Immortal‘ ugovorio borbu koja jednostavno ne može biti dosadna

Miguel Baeza vs. Matt Brown
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
40-godišnji Matt Brown nastavit će kroz još minimalno jednu borbu uveseljavati MMA fanove

Pobjedom koju je u lipnju ostvario nad Dhiegom Limom, Matt Brown produžio je svoju UFC karijeru. Ne možemo reći spasio, jer kad ste veteran s takvim stažem se više nema što spašavati. Može se samo karijera nastavljati sve dok vas fanovi žele gledati. Srećom po 40-godišnjeg iskusnog borca, on je još uvijek pri tom statusu, barem dok se bori protiv boraca koji ne pripadaju samom vrhu.

Upravo takvu borbu ugovorio je Brown (23-18, 16-12 UFC) za posljednji mjesec ove godine. 4. prosinca na Fight Nightu 199 dogodit će se ono što je njegov protivnik svojim fanovima predstavio kao uranjeni Božićni poklon. A taj ugovoreni protivnik je Bryan "Bam Bam" Barberena (15-8, 6-6 UFC).

32-godišnji Barberena borac je koji pripada istoj skupini kao Brown. Netko tko je uvijek spreman fanovima pružiti ono po što su došli. Tu se misli na otvoreni okršaj bez kalkulacija pa je po tom pitanju ugovaranje ove borbe svakako dobar posao matchmakera. Za obojicu je jasno da kvalitetu kojom bi se približili samo vrhu velter kategorije nemaju, ali sigurni smo i da nitko neće odmoriti kad njihova borba dolazi na red tijekom UFC programa. Ili će upravo njihovu borbu odabrati kao onu zbog koje će se programu uključiti.

Za razliku od Browna, koji je slavljem u posljednjoj borbi prekinuo niz od dva poraza, Barberena nije bio toliko uspješan pri trenutno posljednjem ulasku u Octagon. Većinskom sudačkom odlukom savladao ga je Jason Witt pa je tako na samo jednoj pobjedi u posljednje četiri borbe. Mala utjeha bio mu je bonus za najbolju borbu večeri koji je tim putem uprihodio, ujedno treći u njegovoj UFC karijeri.

Ovo je šesta borba ugovorena za spomenutu priredbu koja još uvijek nema određenu glavnu borbu. Do prosinca svakako ima još dovoljno vremena za odrediti i to.

Linker
25. travanj 2024 02:14