UFC

Andre Fili ništa nije mogao čuti nakon meča s Algeom: ‘Djeco, zato ostanite u školi!‘

Andre Fili

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Oko dvije minute UFC-ov borac imao je uho začepljeno krvlju svog protivnika

Gotovo devet godina prošlo je od prvog meča Andrea Filija pod okriljem UFC-a. Tada 23 godišnji talentirani borac iz Team Alpha Male pobijedio je Jeremyja Larsena tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Podosta velika očekivanja nametnuta su pred Andrea Filija koji je trebao biti nova velika uzdanica Team Alpha Male, ali devet godina kasnije, može se reći kako Fili nikad napravio dodatni iskorak i nije opravdao očekivanja. Ipak, velika je stvar ostati tako dugo unutar UFC-a, a iza ‘‘Touchyja‘‘ je 19 UFC nastupa (10-8, 1 NC), a nakon poraza nokautom u prvoj rundi koji je pretrpio protiv Joandersona Brita u četvrtom mjesecu ove godine, Fili se proteklog vikenda vratio pobjedama.

Podijeljenom sudačkom odlukom Fili je pobijedio u meču protiv Billa Algea, a bio je to meč s pregršt krvi. Bill Algeo zapravo je bio borac čije je lice bilo preplavljeno krvlju, ali Andre Fili također je upao u određene probleme zbog količine krvi koju je Algeo ispustio.

‘‘Iznenadila me količina krvi koju je ispustio u moje lijevo uho. Minutu i pol nakon meča nisam mogao čuti apsolutno ništa. Imao sam osjećaj kao da sam zaronio u bazen. Toliko je krvi bilo u mom lijevom uhu i trebalo mi je oko minutu i pol do dvije da bih ispraznio uho, a iz uha mi je ispao veliki krvavi ugrušak. Ništa od toga nije bila moja krv. Zato ostanite u školi, djeco!‘‘, rekao je Fili na konferenciji za medije i pritom je nasmijao sve okupljenje.

Iako su svi medijski predstavnici bodovali meč u korist Filija, Andre je na koncu došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom. ‘‘Touchy‘‘ smatra kako se nije trebalo raditi o podijeljenoj sudačkoj odluci.

‘‘Mislim da to nije trebala biti podijeljena sudačka odluka. Mislim da sam čisto pobijedio. Bio je to kompetitivan meč, ali ne znam što su ti suci gledali. Hvala Bogu što me nisu pokrali, ali čovječe, moraju me prestati plašiti na taj način. Što je značajnije i što predstavlja veću opasnost za doći do finiša? Moja ruka oko njegovog vrata, u opasnosti da ga ugušim, ili on koji me iz te pozicije udarac u čelo? Ako je neki sudac gledao sve to i procijenio da je on (Algeo) dobio tu treću rundu, onda ne znam što da kažem tom tipu. Ako netko misli da su takvi udarci značajniji od pokušaja gušenja dok ga kontroliram s leđa, onda takva osoba ne bi trebala suditi mečeve.‘‘, pojasnio je Fili.

Da je taj meč kojim slučajem otišao u drugom smjeru, bio bi to jako težak poraz za Filija koji je neposredno nakon borbe otkrio kako su on i njegova pretrpili gubitak njene trudnoće, a bili su u iščekivanju prvog djeteta. Fili je takve trenutke prošao u pripremama za meč, ali svejedno se pojavio i došao do pobjede protiv vrlo opasnog protivnika. Algeo je bio u nizu od dvije uzastopne pobjede uoči meča s Filijem, ali Fili je na kraju upisao prvu pobjedu nakon šestog mjeseca 2020. godine i tri uzastopna meča bez pobjede.

S obzirom da su Filiju 32 godine, još uvijek nije prekasno da ovaj borac perolake kategorije napravi dodatni iskorak i opravda očekivanja kakva su se nekoć postavljala pred njega.

Linker
18. travanj 2024 15:13