UFC

Andre Muniz nakon nove pobjede poručio Dereku Brunsonu: ‘Odaberi datum i pošalji mi ugovor!‘

Andre Muniz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Desetorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije smatra da je sve bliže napadu na pojas

Poprilično u sjeni brojnih drugih poznatijih i zvučnijih aktera UFC 276 priredbe, ostao je Brazilac Andre Muniz (23-4-0, 5-0 UFC). To je pomalo nepošteno prema ovom borcu srednje kategorije, naročito ako uzmemo u obzir njegova ostvarenja.

On je proteklog vikenda porazio Uriaha Halla, a Munizu je to čak deveta uzastopna pobjeda. Pet ih je ostvario pod okriljem UFC-a, a tri su došle prekidima u prvoj rundi. Mnogima je ostalo upečatljivo kako je prošle godine završio karijeru ‘Jacarea‘ Souze tako što mu je slomio ruku polugom u prvoj rundi.

Muniz je čak 15 puta u karijeri slavio ‘‘submissionom‘‘ i jedan je od najvećih BJJ majstora na rosteru. Pobjedom protiv Halla, Muniz je skočio na deseto mjesto u poretku izazivača srednje kategorije i sve je bliže samom vrhu kategorije.

‘‘Nakon što je Pereira dobio Stricklanda, ja imam drugi najdulji pobjednički niz u kategoriji (Adesanya ima 12 pobjeda zaredom). Ako Pereira dobije ‘title shot‘, mislim da meni trebaju još maksimalno dvije pobjede do napada na titulu. Trebao bih dobiti priliku.‘‘, rekao je Muniz na konferenciji za medije nakon UFC 276 priredbe.

Podsjećamo, Alex Pereira priliku će dobiti nakon samo tri pobjede, a Muniz je trenutno u nizu od pet pobjeda unutar UFC-a. Andre polako i strpljivo gradi svoj put ka vrhu, a odmah nakon pobjede protiv Halla, otkrio je koga vidi kao idealnog protivnika u svom sljedećem nastupu.

‘‘Analiziramo li situaciju, Derek Brunson je tu. On nema ugovoren meč. Rekao je da se želi boriti drugom polovicom ove godine, u listopadu (10. mjesec) ili studenom (11. mjesec). Sve što treba napraviti jeste izabrati datum i poslati mi ugovor.‘‘, dodao je Brazilac.

Brunson je četvrti u poretku izazivača srednje kategorije i bio bi to jako dobar test za Muniza. I uistinu, ako se pogleda na poredak, jedini borci koji trenutno nemaju ugovoren meč, a nalaze se unutar top 10, jesu Sean Strickland i Jared Cannonier (ako pretpostavimo da će se Adesanya boriti s Pereirom). Cannonier i Strickland nastupili su proteklog vikenda kao i Muniz, a Dereka Brunsona u kavezu nismo gledali od drugog mjeseca ove godine i poraza od Cannoniera. Munizov odabir ima smisla i lako je moguće da UFC prihvati njegov prijedlog.

Andre Muniza neki vide kao potencijalno vrlo opasnog protivnika i za prvaka Adesanyu. Nema puno boraca srednje kategorije koji preferiraju borbu u parteru, a nitko u kategoriji nije takav majstor partera. Muniz bi mogao testirati prvaka u tom segmentu, naravno, ukoliko dogura do ‘‘title shota‘‘. Oni najteži protivnici tek slijede za njega.

Linker
15. travanj 2024 04:09