UFC

Ankalaev dovodi u pitanje Pereirin put do titule: ‘Ne znam je li učinio dovoljno da dobije tu priliku‘

Alex Pereira

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sarah Stier/getty Images/profimedia
Dagestanski borac smatra kako je ‘Poatan‘ imao poprilično čist i otvoren put prema poluteškaškom naslovu

Alex Pereira početkom studenog nokautirao je Jirija Prochazku i tako, u godinu dana, došao do pojasa prvaka u dvije različite kategorije. U dijelu borilačke javnosti, međutim, vlada mišljenje kako je "Poatan" imao lakši put prema naslovima nego većina boraca prije njega, na toj liniji je i Magomed Ankalaev, koji smatra kako je Brazilac imao "otvorena vrata" prema tituli u poluteškoj diviziji.

"Očito je naporno radio kako bi došao do cilja, ali ne znam je li učinio dovoljno da dobije tu priliku i osvoji titulu. Prešao je u višu kategoriju, ali ako pogledate njegovu borbu s Blachowiczem, ne znam je li pobijedio, a suci su mu dali pobjedu. Nakon toga je na dominantan način pobijedio protiv Prochazke jer Jiri ima problem s hrvanjem", rekao je Ankalaev u razgovoru za CBS Sports, pa dodao:

"I Pereira ima veliki problem s hrvanjem. Obojica su udarači, borili su se jedan protiv drugog, Pereira je bio bolji udarač i sada je prvak. Učinit ću sve što mogu, što god budem morao ove godine, da osiguram da mi se ovi dečki maknu s puta".

Prvi korak na tom putu za Ankalaeva bit će revanš protiv Johnnyja Walkera, koji je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.

Linker
02. svibanj 2024 21:31