UFC

Pretjeruju li kladionice? Pogledajte kako izgledaju koeficijenti za meč između Ankalaeva i Walkera

Johnny Walker i Magomed Ankalaev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Večerašnji ‘‘main event‘‘ ima izrazitog favorita i velikog autsajdera

Interesantan revanš čeka nas večeras na UFC Fight Night 234 eventu u UFC-ovom Apexu. Johnny Walker (21-7-0, 7-4 UFC) i Magomed Ankalaev (18-1-1, 9-1-1 UFC) predvodit će prvi UFC-ov event u 2024. godini.

Njih dvojica u kavezu su se našli prije nešto manje od tri mjeseca, a već ih čeka revanš. Razlog leži u načinu na koji je završio njihov prvi međusobni obračun. Magomed Ankalaev nakon nešto više od tri minute borbe pogodio je Johnnyja Walkera koljenom u glavu, dok je Johnny Walker svojim koljenom bio oslonjen na podlogu. Radi se o nedozvoljenom udarcu prema službenim pravilima i uslijedila je pauza.

Liječnik je ispitivao Johnnyja Walkera kako bi utvrdio Walkerovo stanje nakon takvog udarca, a nastala je poprilično konfuzna situacija. Na upit liječnika: ‘‘Gdje se nalazimo‘‘, Walker je odgovorio: ‘‘U pustinji‘‘. Event se održavao u Abu Dhabiju, a liječnik je na temelju razgovora s Walkerom procijenio kako Walker nije priseban i sposoban za nastavak meča.

Uslijedio je prekid borbe na iznenađenje mnogih, a Dana White kasnije je objašnjavao kako je došlo do jezične barijere između Walkera i liječnika, a prekid se nije trebao dogoditi. Ljutit zbog prekida bio je i Magomed Ankalaev, a između njegovog i Walkerovog tima došlo je i do manjeg naguravanja nakon prekida meča.

Novo ugovaranje meča bila je najbolja opcija za sve uključene strane, a Walker i Ankalaev večeras imaju priliku razriješiti sve dileme i tenzije koje gaje jedan ka drugom. Iako prvi meč nije puno pokazao i niti jedan od dvojice boraca nije prezentirao nekakvu dominaciju, kladionice su uvelike priklonjene Ankalaevu.

Naime, koeficijenti na pobjedu Ankalaeva kreću se od 1,15 do 1,20, što ga čini izrazito velikim favoritom. S druge strane, koeficijent na pobjedu Johnnyja Walkera varira od 4,90 pa sve do 5,10! Ako se kladite i odlučite li vjerovati Walkeru, mogli biste upeterostručit vaš ulog.

Inače, Johnny Walker je sedmi u poretku UFC-ovih izazivača u poluteškoj kategoriji, a uoči prvog meča s Ankalaevim, Walker je upisao tri uzastopne pobjede.

Magomed Ankalaev trećerangiran je na ljestvici izazivača u poluteškoj kategoriji, a na pobjedu čeka od 30. srpnja (sedmi mjesec) 2022. godine. Ankalaev je tada porazio Anthonyja Smitha, a u sljedeća dva nastupa nije se pretjerano proslavio. Krajem 2022. godine remizirao je s Janom Blachowiczem, a u listopadu (10. mjesec) prošle godine uslijedio je ‘‘no contest‘‘ u meču protiv Walkera. Dugo je Ankalaev bez pobjede, ali ‘‘bookmakeri‘‘ mu i dalje vjeruju. Realno, Ankalaev je još dulje bez poraza, jer jedini poraz u karijeri upisao još 2018. godine. Paul Craig tada ga je porazio u posljednjoj sekundi borbe.

Uoči prvog meča između Ankalaeva i Walkera, koeficijenti su se kretali slično kao i uoči revanša. 1,25 u prosjeku je iznosio koeficijent na pobjedu Ankalaeva, dok je ‘‘kvota‘‘ na pobjedu Walkera iznosila oko 4,00. Iako su jako blizu u poretku izazivača, čini se da stručnjaci i analitičari ipak vide Ankalaeva kao osjetno boljeg borca. Dagestanac će to večeras morati dokazati unutar kaveza.

Linker
01. svibanj 2024 11:35