UFC

Ankalaev nakon pobjede nad Smithom: ‘Prochazka je jako dobar borac, ali proći ću kroz njega!‘

Magomed Ankalaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji borac iz Rusije neumorno kroči ka samom vrhu UFC-ove poluteške kategorije

Jako važnu pobjedu upisao je dagestanski poluteškaš Magomed Ankalaev na UFC 277 eventu. Tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je Anthonyja Smitha, ali treba istaknuti kako je Smith teško ozlijedio gležanj u prvoj rundi i to je uvelike utjecalo na prekid koji je uslijedio u drugoj rundi.

‘‘Lionheart‘‘ je pokušao nastaviti s borbom nakon prve runde u kojoj je ozljeda nastupila, izdržao je više od pola druge runde, ali nije se mogao izvući iz teške situacije u parteru i Ankalaev je završio posao nakon tri minute i devet sekundi druge runde. Na konferenciji za medije, Ankalaev je preko svog prevoditelja otkrio kako nije bio svjestan da se Smith ozlijedio u prvoj rundi.

‘‘On ne zna kada se ta ozljeda dogodila, nije bio svjestan da se Smith ozlijedio. Ankalaev smatra da je kontrolirao borbu i Smith ga ničime nije iznenadio.‘‘, prenio je prevoditelj riječi sjajnog Dagestanca.

Magomed Ankalaev sada je u nizu od devet uzastopnih pobjeda i ‘‘title shot‘‘ se čini kao jedina logična opcija. Problem je što prvak Jiri Prochazka planira odraditi revanš s Gloverom Teixeirom, a Magomed bi u tom slučaju morao čekati ili eventualno odraditi još jedan meč, npr. protiv Jana Blachowicza. 30-godišnji Ankalaev objasnio je kako je otvoren za bilo koju opciju.

‘‘Magomed ne traži ništa. Spreman je čekati na ono što će UFC ponuditi njegovim menadžerima i prihvatit će bilo koji meč.‘‘, istaknuo je prevoditelj.

Meč između Prochazke i Ankalaeva na papiru djeluje više nego uzbudljivo. Obojica preferiraju borbu u stojci, tehnički su dobro potkovani i ubojiti su udarači. Bio bi to pravi test za obojicu. Ankalaev također ističe kako cijeni Prochazku, ali vjeruje da je bolji borac od trenutnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

‘‘Gledao sam njegov posljednji meč protiv Teixeire. Smatram ga jako dobrim borcem, ali pripremit ću se za njega i proći ću kroz njega.‘‘, poručio je ovaj zastrašujući borac.

Jedini poraz u svojoj karijeri, Ankalaev je upisao u trećem mjesecu 2018. godine. Gotovo punih 15 minuta, Ankalaev je dominirao u meču protiv Paula Craiga, ali desetak sekundi prije kraja, škotski poluteškaš zaključao je ‘‘trokut gušenje‘‘, a Magomed Ankalaev tapkao je sekundu prije kraja borbe. Bio je to nevjerojatan poraz, ali vidjelo se da je Ankalaev klasni borac i to je potvrdio u sljedećih devet nastupa. Hoće li desetu pobjedu tražiti u ‘‘title eliminatoru‘‘ ili u borbi za titulu, preostaje nam vidjeti.

Linker
20. travanj 2024 17:12