UFC

(ANKETA) Je li sudac trebao zaustaviti borbu Hollowaya i Kattara? White nimalo ne dvoji, a vi?

Max Holloway i Calvin Kattar
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Rekao sam mu da ga odmah šaljem u bolnicu, a on se počeo smijati...‘

Da se pitalo Danu Whitea, borba Maxa Hollowaya i Calvina Kattara zaustavila bi se još u četvrtoj rundi.

'The Boston Finisher' je, kako bi se reklo, bio prečvrst za svoje dobro i u subotu je u više je navrata bio teško uzdrman. Mnogi bi pokleknuli, ali Calvin se nije predavao te je kraj meča nekako uspio dočekati na nogama.

Statistika nakon borbe rekla je puno toga. Čak rekordnih 445 značajnih udaraca zadao mu je bivši UFC-ov prvak Holloway, a takav meč kod borca može ostaviti ozbiljne posljedice.

"Mislim da je borba trebala biti zaustavljena u četvrtoj rundi. Malo sam i paničario te sam njegovim trenerima rekao da se ne zaustavlja i ne razgovara s ljudima. Vodimo ga odmah u bolnicu", komentirao je White nakon završetka UFC on ABC 1 priredbe.

Inače, u rundi koju je Dana spomenuo Max je uspio zadati čak 141 značajni udarac, najviše u povijesti UFC-a kada gledamo samo jednu rundu.

"Otišao sam do njega (Kattara) i rekao mu da je toliko čvrst i da je to bila jedna nevjerojatna izvedba, a on mi je uzvratio s riječima, 'To nije ono po čemu želim biti poznat, ali pred nikim neću odustati.' Rekao sam mu da ga odmah šaljem u bolnicu, a on se počeo smijati. Mislio je da je to smiješno. Bio je dobro raspoložen, glava mu je bila bistra", dodao je White priznavši da ga je taj razgovor malo smirio.

"Nisam sudac. Herb Dean je bio taj koji je donosio tu odluku, no ja smatram da se meč trebalo zaustaviti u četvrtoj rundi. Mrzim gledati kako netko prima takve batine, ali on mi se čini OK. Koliko čujem, sve je za sada u redu, ali takve me borbe izlude. Zvučao je suvislo, jasno, savršeno je govorio, ali smo ga ipak odmah doveli do hitne pomoći", prepričao je White.

Linker
20. travanj 2024 12:09