UFC

(VIDEO) Ovako zabrinutog Danu Whitea nismo još nikad vidjeli: Paničarim, ne želim da umre!

Hunter Campbell i Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)
UFC je odlučio objaviti video koji prikazuje svu dramu oko glavne borbe prvog ovogodišnjeg eventa

Iako je u međuvremenu održan i UFC 257, prvi UFC-ov event u 2021. godini i dalje je vruća tema u MMA krugovima.

O borbi koju su 16. siječnja na priredbi naziva UFC on ABC 1 odradili Max Holloway i Calvin Kattar napisani su brojni tekstovi, a jedan video koji je osvanuo na UFC-ovom YouTube kanalu možda i najbolje opisuje događanja iz okršaja u kojem je palo nekoliko rekorda.

Oduševljenje neprekidnom akcijom koja se tog dana mogla vidjeti u kavezu odjednom je zamijenio uznemiren i zabrinut izraz lica predsjednika UFC-a Dane Whitea.

445 značajnih udaraca zadao je Holloway svom suparniku koji je nekako, ali vidno uzdrman, uspio preživjeti one najteže trenutke.

"Hajde sudac, uskoči više. Hajde, vidiš da je je*eno nestabilan na nogama. Zaustavi borbu", govorio je White koji je iz prvih redova u društvu Matta Serre i Dina Thomasa pratio događanja u Octagonu.

No, Herb Dean pustio je da se akcija nastavi i Kattar je u konačnici izdržao do sudačke odluke koja je pokazala nevjerojatnih 50–43, 50–43 i 50–42 za Hollowaya. S toliko uvjerljivim prizorom na sudačkim karticama može se još samo pohvaliti bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji Rich Franklin koji je davne 2006. u Las Vegasu pobijedio Davida Loiseaua.

Odmah po završetku borbe, White je naredio Kattaru i njegovom timu da izbjegnu davanje intervjua, odnosno da se iste sekunde upute na pregled. A koliko je predsjednik UFC-a bio zabrinut najbolje nam je pokazao njegov razgovor s Hunterom Campbellom, izvršnim potpredsjednikom.

"Primio je toliko je*enih udaraca da već pomalo paničarim. Ne sviđa mi se ovo. Ovo me podsjeća na onaj tip borbe nakon čijeg završetka borac je*eno umre. Mislim da je je*eni Herb Dean trebao zaustaviti meč u četvrtoj rundi. Bio je nestabilan, trebao je to odmah tada zaustaviti", govorio je White u videu naziva UFC’s Grand New Stage.

Nešto kasnije Dana je i porazgovarao s Kattarom te priznao da ga je borac svojim ponašanjem ipak smirio, no, unatoč tome, poručio mu je da odmah ode u bolnicu.

Prema informacijama koje su se pojavile nekoliko dana nakon borbe, Calvin je meč napustio slomljenog nosa i s nekoliko posjekotina na glavi. No pravo je pitanje kakve će biti dugoročne posljedice...

Linker
01. svibanj 2024 23:50