UFC

(ANKETA) Tko će na Stipu? UFC-ove zvijezde zaratile zbog Miočića, 'Predator' uzvratio Jonesu!

Stipe Miočić
 Jason Silva / AGIF via AFP
Raste pritisak na predsjednika UFC-a, hoće li doći do promjene u njegovom stavu?

Francisu Ngannou ne sviđa se igra koju ovih dana igra Jon Jones.

Najbolji poluteškaš u povijesti MMA-a nedavno je napustio svoju titulu, preselio se u tešku kategoriju i odmah zatražio meč sa Stipom Miočićem. Jones je potom kroz čitav niz poruka pokušao javnosti objasniti zašto borba aktualnog prvaka i 'Predatora' u ovim trenucima nema toliko smisla.

Jonesove namjere tu su sasvim jasne. On pokušava najkraćim mogućim putem doći do najvećeg mogućeg meča, ali to su želje koje se u ovim trenucima ne uklapaju u UFC-ove planove.

"Možeš u teškaškom debiju napasti titulu, ali ne prije Francisa", tako je otprilike i to više puta ponovio predsjednik UFC-a Dana White.

No 'Bonesu' se ti planovi ne sviđaju.

HOUSTON, TEXAS - FEBRUARY 08: Jon Jones walks to his corner in between rounds against Dominick Reyes in their UFC Light Heavyweight Championship bout during UFC 247 at Toyota Center on February 08, 2020 in Houston, Texas.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Jonesovi 'tweetovi' na ovu temu:

"Stipe se ne želi ponovno boriti s Francisom jer prvi meč zapravo nije bio ni blizu izjednačenog."

"Ako gledamo na situaciju Stipinim očima, nova borba s Francisom je definitivno nešto čime gubi više nego što dobiva."

"Stipe je tražio novi izazov, zašto se ne bi borio s nekim tko je najbolji borac svih vremena u poluteškoj kategoriji? Pored toga, po veličini smo si nas dvojica puno bliži. Što je uzbudljivije od toga?"

"Dok se on oporavi, moja će kilaža biti baš onakva kakva i treba biti. Sve se savršeno uklapa."

"Stipe protiv Francisa donosi velik rizik, a malu nagradu. S druge strane, Stipe protiv mene zapravo ima puno više smisla za nas dvojicu. Sada možete imati 'superfight', a ako Stipe izgubi to neće biti slučaj."

A, ne sviđa se ne Ngannou to što se Jones pokušava pregurati preko reda.

Francis je tako u poslijepodnevnim satima utorka odlučio javno uzvratiti američkoj MMA zvijezdi. Kamerunsko-francuski nokauter se nije previše raspisao, ali je pokušao biti što jasniji.

"Zar ti nisam već rekao da sjedneš i pričekaš svoj red Jonny? Stipe me više ne može izbjegavati. #NEOKRUNJENIPRVAK", napisao je Ngannou na Twitteru.

Cameroonian-French mixed martial artist Francis Ngannou attends a press conference for the upcoming UFC Fight Night against Curtis Blaydes in Beijing, China, 22 September 2018.
Chen bo / Imaginechina / Imaginechina/ AFP
Francis Ngannou

Što vi mislite o ovoj situaciji, možete nam reći u komentarima i u novoj Fight Site anketi:

Linker
18. travanj 2024 14:30