UFC

ANKETA: Tko je zaslužio pobijediti, Makhachev ili Volkanovski? Evo što kažu sudačke kartice

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Tijesnom sudačkom odlukom Makhachev je upisao prvu obranu titule u lakoj kategoriji

Fantastičan meč pružili su nam Islam Makhachev i Alexander na UFC 284 eventu u Australiji. Pet rundi MMA-a na najvišoj mogućoj razini oduševilo je sve do jednog gledatelja koji se odlučio ranije probuditi i pogledati ovaj meč.

Alexander Volkanovski dao je odgovore na mnoga pitanja koja su se postavljala uoči borbe. Da, ovaj sjajni Australac kompletan je borac i može braniti rušenja vrhunskog hrvača kao što je Islam Makhachev. Da, Alexander Volkanovski i fizički može parirati Islamu Makhachevu, ali unatoč svemu tome, ostao je kratak za pobjedu.

Jednoglasnom odlukom sudaca (48-47 x2, 49-46) slavio je Makhachev. Teško je osporiti pobjedu sjajnog Dagestanca, ali zasigurno će biti onih koji su vidjeli Volkanovskog kao boljeg u ovom meču. Nažalost po Volkanovskog, trojica sudaca nisu ga vidjeli kao boljeg i Australac je upisao prvi poraz u svom 13. UFC nastupu.

image

Makhachev vs. Volkanovski - sudačke kartice

Ufc

Ipak, podosta je nejasno zašto je Derek Cleary bodovao meč 49-46 u korist Islama Makhacheva. Time je čak četiri runde dao Dagestancu, dok je Volkanovskom pripala samo jedna. Ben Cartlidge i David Lethaby bodovali su meč rezultatom 48-47, odnosno 3-2 u rundama za Makhacheva. Obojica su treću i petu rundu dali Volkanovskom, dok je Cleary samo petu rundu bodovao u korist prvaka perolake kategorije.

Prema zasad dostupnoj statistici na službenoj UFC-ovoj stranici, Volkanovski je uputio više udaraca. 164 naprema 95 iznosi statistika ukupnih udaraca, dok je 70-57 odnos značajnih udaraca u korist Volkanovskog. Makhachev je upisao četiri rušenja kroz ukupno devet pokusaja, a Volkanovski je imao četiri neuspješna pokušaja.

Islamu u korist ide 7:37 minuta kontrole, dok je Volkanovskom pribrojano 2:55 minuta kontrole. Kad su nokdauni u pitanju, tu je opet Volkanovski u prednosti s onim jednim iz pete runde.

Prema portalu mmadecisions.com, Makhachev je zaslužio pobjedu u očima 23 medijska reportera, dok je njih šest bodovalo meč u korist Volkanovskog.

Sve u svemu, vrlo tijesna borba, ali nema govora o nekakvoj ‘‘krađi‘‘. Volkanovski nas je oduševio sjajnim nastupom, ali čak i to bilo je nedovoljno za prekinuti niz Islama Makhacheva koji je upisao 12. pobjedu zaredom.

Koga ste vi vidjeli kao pobjednika u ovoj borbi, recite nam svojim glasom u anketom koja se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 07:07