UFC

(VIDEO) Sportaši za primjer drugima: Makhachev i Volkanovski oduševili su govorima nakon borbe

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica najboljih boraca na UFC-ovom rosteru ostavili su sjajan utisak na eventu u Australiji

Islam Makhachev uspješno je obranio titulu prvaka UFC-ove lake kategorije na UFC 284 eventu u Perthu. Jednoglasnom sudačkom odlukom porazio je Alexandera Volkanovskog nakon fantastičnih pet rundi. Oba borca oduševili su svojim briljantnim nastupima, a podjednako dobri bili su i njihovi govori nakon borbe.

Prvi za mikrofonom bio je pobjednik, islam Makhachev, a Dagestanac nije propustio priliku iskazati poštovanje svom protivniku, Alexanderu Volkanovskom.

‘‘Oh, on je tako nizak, ali težak protivnik. Hvala ti, Alex, hvala ti. Bila je ovo jako dobra borba. Mnoge stvari izdogađale su mi se prije borbe, ali trebao sam jedan ovako težak meč. Moram napredovati, moram se poboljšati. Hvala, Perth.‘‘, započeo je Makhachev, a zatim je odgovorio što ga je najviše iznenadilo kod Volkanovskog.

‘‘Način na koji se pripremio. Mislio sam da će mi biti lako u parteru, ali on je jako napredovao.‘‘, rekao je Islam.

Sudačka odluka izazvala je određene diskusije među MMA fanovima, iako je Makhachev definitivno zaslužio pobijediti. Bila je to tijesna pobjeda i vrlo dobar meč, ali Islam je sigurno bio bolji u tri, ako ne i u četiri runde. Na pitanje je li sumnjao da će njegova ruka biti podignuta, Makhachev zapravo nije niti dao konkretan odgovor.

‘‘Moji posljednji mečevi bili su vrlo kratki. Trebao sam čvrstog protivnika. Hvala.‘‘

Negodovanje publike u Perthu postalo je osjetno glasnije nakon što je Michael Bisping izjavio da će Islam Makhachev sada postati prvoplasiranim borcem na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Ispričao se Bisping publici uz gestikulaciju kojom je davao do znanja da samo govori činjenice, a Makhachev je publici poručio.

‘‘Pokazao sam zašto sam broj 1. Ostali moraju napredovati. On (Volkanovski) je dobar u stojci, dobre grappling vještine, ovo je njegov teren. Ali, sviđalo vam se to ili ne: ja sam najbolji borac na svijetu!‘‘, rekao je Makhachev, a što se tiče sljedećih izazivača, Makhachev je bio jasan.

‘‘Želim prave izazivače, ne one lažne. Nekoliko tipova sada će se javiti za borbu, ali trebam pravog izazivača. Ljudi, nemojte zaboraviti na Siriju i Tursku.‘‘ završio je prvak lake kategorije sa svojim obraćanjem.

Nakon što je Bisping odradio razgovor s Makhachevim, uslijedio je red na Alexandera Volkanovskog, danas poraženog, ali i dalje prvaka UFC-ove perolake kategorije. Volkanovski je prije svega zatražio od publike da poštuju Islama Makhacheva.

‘‘Cijenim podršku, ali dajte pljesak za Islama.‘‘, poručio je Volkanovski i odmah je pokazao da ga poraz ne mijenja te da je pravi sportaš. Bisping je rekao Volkanovskom da je Makhachevu pružio najteži meč u karijeri.

‘‘Gledajte, mnogi će ljudi biti sretni zbog ovog nastupa, jer nisu mi davali šanse. Ali ja sam davao šansu sam sebi i očekivao sam pobjedu. Znao sam da je on jako dobar, ali bio sam svjestan da sam se jako dobro pripremio. Bio je ovo zabavan meč, a možda sam neke situacije mogao bolje iskoristiti. Međutim, što je, tu je, čestitke Islamu.‘‘

U gotovo svim najavama ove borbe pričalo se o ‘‘sukobu stilova‘‘. Volkanovski je trebao imati osjetnu prednost u stojci, dok je Makhachev trebao dominirati u grapplingu. Na kraju se ispostavilo da Volkanovski može ravnopravno parirati u grapplingu, ali ispostavilo se i da Makhachev može napraviti seriju velikih problema u stojci. Svjestan je toga postao i Volkanovski.

‘‘On nije respektirao moje hrvanje i grappling, a ja nisam respektirao njegove udaračke vještine. Ispogađao me nekim dobrim udarcima.‘‘, pohvalio je Volkanovski svog protivnika.

Volkanovskom sada preostaje vratiti se u perolaku kategoriju i braniti pojas protiv Yaira Rodrigueza koji je danas postao privremenim prvakom perolake kategorije. Meksikanac je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio Josha Emmetta, a Volkanovski se osvrnuo na Rodrigueza kao sljedećeg izazivača.

‘‘Idemo to odraditi. Rekao sam da želim ostati aktivan. Samo zato što sam danas izgubio, to ništa ne mijenja. Ja sam čovjek od riječi. Vratit ću se u laku kategoriju, ali sada je vrijeme da riješim situaciju u perolakoj kategoriji. Čestitke Yairu, idemo sada izgraditi veliku borbu u perolakoj kategoriji.‘‘

Publika u Australiji ostala je uz Volkanovskog i nakon poraza, što je uostalom bilo i očekivano, posebice nakon tako srčanog i iznenađujuće dobrog nastupa. Volkanovski je za kraj poručio fanovima:

‘‘Rado bih da sam poruku mogao ostaviti pobjedom. Ali nema ništa loše u želji da se okušate. Ovo me čini još boljim borcem, a borcima perolake kategorije poručujem: ‘dobro se pazite‘. Ovakvi izazovi samo vas čine još jačima. Morao sam se ovako jako gurati, jer znao sam koliko je Islam dobar. On je uistinu dobar koliko je i govorio. Ja sam tvrdio da sam pravi čovjek za odraditi posao i mogli ste vidjeti da uistinu jesam, ali danas sam ostao kratak. Čestitke Islamu, on je sjajan borac. Možda ćemo se ponovo boriti za prvo mjesto na ‘P4P‘ ljestvici.‘‘, završio je Volkanovski.

Bila su to dva sjajna govora od strane dvojice velikih sportaša. Makhachev i Volkanovski borci su za primjer drugima i jedva čekamo obojicu gledati u sljedećim nastupima.

Linker
24. travanj 2024 00:27