UFC

Anthony Hernandez pobjedom je otvorio glavni dio UFC-a 298, Kopylov je bio prisiljen tapkati

Anthony Hernandez i Roman Koyplov

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
U ovom članku možete pronaći i rezultate preliminarnog dijela priredbe

Započeo je i glavni dio večeri UFC-a 298! Gledali smo meč u srednjoj kategoriji u kojemu je Anthony Hernandez slavio protiv Romana Kopylova.

Borba je krenula "low kickovima" s obje strane, a nakon pola minute Hernandez je pokušao rušiti, no bez uspjeha. Nastavili smo gledali pokušaje Amerikanca da borbu odvede na pod, ali to mu baš i nije polazilo za rukom te čak i kad je uspio nakratko doći do takve pozicije, Kopylov se sjajno branio i odmah ustao. Išao je Hernandez prema naprijed, gađao direkt te pokušao rušiti, no ruski borac sjajno je blokirao sve pokušaje dolaska u dominantne pozicije. Krajem runde je Hernandez počeo bacati neke udarce i možda si i priskrbio prvih pet minuta na sudačkim karticama iako je Kopylov odlično držao distancu i pogađao u trenutcima kad nije bio primoran braniti rušenja.

Druga runda krenula je žestoko gdje su i jedan i drugi pogađali razne udarce, no vidjelo se da je Kopylovu lakše jer je Hernandez stalno išao naprijed, a usto primao iz kontre. U jednom trenutku, opet su završili u klinču gdje je američki borac napokon uspio upisati rušenje, uzeo je leđa te pokušao uhvatiti stražnje gušenje. Uspio je u tome, ruka je bila duboko pod vratom... Kopylov se nakratko izvukao, no brzo smo opet vidjeli istu sekvencu, a ovaj put i tapkanje te je priči bio kraj.

"Fluffy" je upisao 12. pobjedu u karijeri te šestu unutar UFC-a, ujedno i petu u nizu.

Što se tiče preliminarnog dijela večeri, prvo ćemo spomenuti borbu koja je i predvodila sve, a to je brazilski sraz između Amande Lemos i Mackenzie Dern gdje je Lemos slavila jednoglasnom odlukom sudaca i sačuvala svoju poziciju na ljestvici slamka kategorije. Prije njih smo se potajno nadali da će lijepa priča dobiti isti takav završetak. Marcos Rogerio de Lima trebao se boriti protiv Justina Tafe, ali potonji se ozlijedio pa je nekoliko dana prije uskočio njegov brat Justin. Kakav bi to samo rasplet bio da je uspio slaviti, no to se nije dogodilo te je de Lima pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi nakon što mu je uništio lijevu nogu "calf kickovima".

Najveći favorit na cijeloj priredbi, Japanac Rinya Nakamura opravdao je svoj status te je dominantnom izvedbom nakon tri runde slavio protiv Meksikanca Carlosa Vere. Nije to bio meč u kojem je publika uživala te smo čuli i zvižduke s tribina Honda Centera, ali na kraju dana, pobjeda je najbitnija i japanski borac može zadovoljan otići kući. Rezultate preliminarnog dijela večeri možete pročitati u okviru na dnu članka.

UFC 298 - rezultati preliminarnog dijela večeri

Amanda Lemos def. Mackenzie Dern via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Marcos Rogerio de Lima def. Junior Tafa via TKO – R2, 1:14

Rinya Nakamura def. Carlos Vera via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x3)

Zhang Mingyang def. Brendson Ribeiro via KO – R1, 1:41

Danny Barlow def. Josh Quinlan via TKO – R3, 1:18

Oban Elliott def. Val Woodburn via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Miranda Maverick def. Andrea Lee via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Linker
22. travanj 2024 11:39