UFC

Anthony Pettis također prokomentirao situaciju između UFC-a i USADA-e: ‘Neke stvari mogli su bolje odrađivati‘

Anthony Pettis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije dao je detaljan osvrt

Bit će više nego zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti situacija nakon prekida suradnje između UFC-a i USADA-e. UFC ostaje bez antidopinške agencije s kojom su surađivali od 2015. godine, a suradnja službeno završava s početkom 2024. godine.

Neki vide pozitivne strane cjelokupne priče, dok je mnoštvo onih koji smatraju da UFC radi korak unatrag. Anthony Pettis kao nekadašnji UFC-ov prvak lake kategorije smatra da postoje i pozitivni i negativni aspekti raskida suradnje.

‘‘Mislim da će se mnogim borcima svidjeti prekid suradnje. Mnoštvo je toga što morate činiti da biste bili dijelom tog programa, ali taj program činio je sport pravednim. Ljude se testiralo na dan borbe, prije borbe, u tjednu uoči borbe itd. Morali smo konstantno ažurirati naše boravište, iako konstantno putujemo i treniramo u raznim dvoranama. Ako ne obavijestite USADA-u o vašoj lokaciji, suspendiraju vas. Mislim da su to neke male stvari koje su se mogle bolje odrađivati. USADA je odlična kompanija i nemam ništa loše za reći o njima, ali mislim da postoje bolji načini za odraditi neke stvari.‘‘, započeo je Pettis, a potom je istaknuo još jedan nedostatak, ali i jednu pozitivnu stvar.

‘‘Puno je načina za zaobići pravila. Objavite da se povlačite iz sporta, USADA vam prestane dolaziti na vrata. To je jedan nedostatak. Mnoštvo je tipova koji su se navodno umirovili, a zatim borili sljedeće godine. Mislim da je USADA očistila sport u odnosu na situaciju kakva je vladala prije njihovog dolaska.‘‘, pojasnio je Pettis koji očito ima podijeljeno mišljenje o onome što je USADA radila za UFC i MMA kao sport.

Na kraju krajeva, Pettis se u razgovoru za MMA Junkie prisjetio dana s početaka svoje karijere. Tada nije bilo USADA-e i puno lakše se ‘‘operiralo‘‘ na nedozvoljenim supstancama.

‘‘Nekoć sam se borio na ‘Divljem zapadu‘ gdje nije bilo neočekivanih testova na doping. Ako se niste borili za titulu, vjerojatno vas ne bi niti testirali na doping. Borio sam se u obje ere. USADA mi je definitivno pružila više osjećaja sigurnosti i vjere da moj protivnik nije na nekim sranjima.‘‘, zaključak je Anthonyja Pettisa.

Linker
26. travanj 2024 12:26