UFC

Anthony Smith i Jamahal Hill treniraju skupa: ‘Nama nije čudno, ovo je samo sport‘

Hill i Smith

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Ljudima je možda čudno jer je Smith službena zamjena u meču Hilla i Teixeire, no nije za očekivati da će uistinu i trebati

Situacija u poluteškoj kategoriji se odvila onako kako vjerojatno nitko na svijetu nije očekivao. Ankalaev i Blachowicz su ostali bez pobjednika u njihovoj međusobnoj borbi, a priliku su dobili nakon Provhazkine ozljede.

No, Jirievom ozljedom priča tek počinje. Zbog težine ozljede je napustio pojas, a priliku su dobili Ankalaev i Blachowicz. Kako su ostali bez pobjednika, UFC je morao pronaći način da dobiju prvaka u poluteškoj kategoriji tako da su Gloveru dali sedmorangiranog Jamahala Hilla.

Tu je žrtva ispao Anthony Smith kojemu je borba propala. Trebao se boriti protiv Hilla, no UFC ima veće planove za njega. No, to nije spriječilo Smitha i Hilla da skupa treniraju:

‘‘Svima je to toliko čudno, no nama nije. Ako se nešto dogodi i ako budemo trebali Anthony i ja, mi ćemo se natjecati. To je naš posao. Ući ćemo unutra i napraviti show. Kasnije ćemo se naći, popiti piće, nešto pojesti i razgovarati o iskustvu kojeg smo upravo imali. Ljudi borbu shvaćaju kao nešto osobno – a to nije. Samo se brinemo za svoje obitelji, živimo kako želimo i uživamo u životu‘, rekao je Hill za MMA Junkie.

‘‘Nije čudno ni za jednog od nas zato što on ima borbu. A ja znam što će Glover donijeti u tu borbu. Ovo je ogromna prilika za dva tipa u vrhu svijeta, a ukoliko se nešto ludo ne dogodi, ne vidim sebe da ću biti potreban‘‘, rekao je Smith.

Smith je inače službena zamjena za ovaj meč tako da ne čudi da je ljudima čudno vidjeti ih skupa. No, lijepo je vidjeti da sport ipak nadilazi sve granice.

Linker
25. travanj 2024 17:26