UFC

UFC časti: Pogledajte borbu u kojoj je Glover Teixeira izbio dva zuba Anthonyju Smithu

Glover Teixeira vs. Anthony Smith

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Inače, borili su se u petom mjesecu 2020. godine te su pružili vrhunski meč u kojem je Smith doživio težak poraz

S obzirom da se uskoro održava borba za titulu u poluteškoj kategoriji, UFC je odlučio počastiti besplatnom snimkom borbe Glovera Teixeire i Anthonyja Smitha. Glover će se 21.1. boriti protiv Jamahala Hilla za upražnjenu titulu, a nadamo se kako ćemo napokon dobiti prvaka poluteške kategorije.

Jiri Prochazka je nakon teške ozljede postupio onako kako bi rijetko tko postupio te je napustio pojas kako ne bi zadržavao kategoriju. Bilo je jasno da je ozljeda jako teška i da će iz kaveza izbivati barem godinu dana, tako da je UFC odlučio borbu između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva učiniti borbom za pojas.

No, to se izjalovilo. Iako su Ankalaev i Blachowicz pružili jednu odlični borbu za fanove, suce nitko nije dovoljno uvjerio te je borba završena neriješenim ishodom. Razočaralo je to Anakaleva koji je u afektu izjavio kako se više neće boriti u UFC-u, no kasnije se posuo pepelom i rekao da je pogriješio prevoditelj.

To je UFC dovelo u nezgodnu situaciju jer doslovno nitko iz top 5 nije spreman boriti se za titulu osim Glovera. Prochazka i Rakić su ozlijeđeni, Ankalaev i Blachowicz su se borili ovog mjeseca, tako da je priliku napasti titulu dobio sedmorangirani Jamahal Hill.

Glover Teixeira bit će njegov protivnik, a on je zapravo i najveći pobjednik cijele situacije jer je ipak dočekao pravdu nakon što je na UFC 282 jednostavno maknut. Na sve to, priliku da ponovno postane prvak dobit će pred domaćom publikom u Brazilu na UFC 283 priredbi.

Dok čekamo tu borbu, uživajte u odličnoj borbi između Anthonyja Smitha i Glovera Teixeire:

Linker
18. travanj 2024 20:14