UFC

Anthony Smith napokon pronašao sljedećeg protivnika: UFC ga je upario s Johnnyjem Walkerom

Johnny Walker i Anthony Smith

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Lionheart‘‘ je imao jako uzak izbor opcija za svoj sljedeći nastup, ali rješenje se pronašlo

Anthony Smith trebao se boriti u trećem mjesecu ove godine, a protivnik mu je trebao biti Jamahal Hill. Spletom okolnosti koje su se dogodile pri vrhu poluteške kategorije, Smith je ostao bez te borbe, a Hill je postao prvakom poluteške kategorije.

‘‘Lionheart‘‘ je ostao u iščekivanju sljedećeg nastupa, a nije bilo baš previše opcija za njegovog idućeg protivnika. Glover Teixeira se umirovio, meč protiv Hilla nema naročito smisla jer se Hill borio nedavno i postao je prvakom. Jiri Prochazka dugo će izbivati zbog ozljede, a Jan Blachowicz također se borio ne tako davno (u 12. mjesecu protiv Ankalaeva). Aleksandar Rakić i Magomed Ankalaev već su porazili Smitha.

Pogledom na poredak, Nikita Krylov djelovao je kao izgledna opcija, ali UFC ga je upario s Ryanom Spannom i time dodatno suzio izbor za sljedećeg protivnika Anthonyja Smitha. Srećom, protivnika su ipak uspjeli proći.

Izbor je pao na Johnnyja Walkera, a Brazilac bi pobjedom protiv Smitha došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. Walker je nekoć bio ogromna nada UFC-ove poluteške kategorije, ali brzo se ispostavilo da nije spreman parirati najboljima. Četiri poraza u pet nastupa upisao je Walker u jednoj fazi svoje karijere, ali kroz proteklih par mjeseci vratio je dobru formu i samopouzdanje.

Brazilac je porazio Iona Cutelabu ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a zatim je nokautirao Paula Craiga u prvoj rundi. Time je skočio na sedmo mjesto u poretku izazivača, a Smith bi mu mogao biti ulaznica za top 5, jer ‘‘Lionheart‘‘ je trenutno upravo na petom mjestu u poretku izazivača.

Borba između Smitha i Johnnyja Walkera održat će se 13. svibnja (5. mjesec), a bit će ujedno i glavna borba večeri na UFC-ovom eventu zakazanom za taj datum.

Linker
26. travanj 2024 10:07