UFC

Anthony Smith o Aleksandru Rakiću: ‘On je najbolji poluteškaš, ali mislim da se neće vratiti u polutešku‘

Anthony Smith i Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Mma Fighting; Ufc)
‘‘Lionheart‘‘ je u hvalospjevima pričao o svom nekadašnjem rivalu

Poprilična gužva napravila se pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije. Jiri Prochazka napustio je tron zbog ozljede ramena i dugotrajnog oporavka kroz koji trenutno prolazi, a novog prvaka trebali smo dobiti u borbi između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva.

Taj meč završio je neriješenim ishodom, iako je u očima mnogih trebao slaviti Ankalaev. UFC je hitno trebao novu borbu za pojas, a uparili su Glovera Teixeiru i Jamahala Hilla. Do pobjede je na koncu došao Hill, ali borci poput Ankalaeva, Blachowicza i Prochazke imaju ambiciju postati prvacima do kraja ove godine.

U cijeloj toj priči, gotovo svi zaboravljaju na prisustvo Aleksandra Rakića. Srpski poluteškaš trenutno je četvrtorangirani izazivač u poluteškoj kategoriji, a posljednji nastup odradio je u petom mjesecu prošle godine. Rakić je tada izgubio od Jana Blachowicza prekidom u trećoj rundi, ali prekid je nastupio zbog Rakićeve ozljede koljena koja mu je onemogućila nastavak meča.

Povratak srpskog borca možemo očekivati uskoro, a Rakića nije zaboravio Anthony Smith. ‘‘Lionheart‘‘ je sinoć gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a na Helwanijev upit o najboljem poluteškašu na svijetu, Smith je odgovorio:

‘‘Anthony Smith.‘‘

Helwani je rekao da mu se sviđa odgovor, ali ga je zanimalo koga Smith vidi kao najboljeg, osim sebe. ‘‘Lionheart‘‘ se prvotno zamislio, a onda je izgovorio ime srpskog borca.

‘‘Vjerojatno bih rekao Aleksandar Rakić, da budem iskren. Isključujem sebe i Jamahala (Hilla) iz priče, jer ljudi znaju moj odnos s Jamahalom. Između Jamahala i Jirija (Prochazke), mislim da je Jamahal broj jedan. Što se Rakića tiče, on je težak tip za nositi se s njime. Bit ću šokiran ako se vrati u polutešku kategoriju. Posljednji put kad sam ga vidio, tip izgleda kao da je na 250 ‘pounda‘ (113,4 kg), a uz to je ‘izrezan‘ i ima ‘six pack‘ (jasno mu se vide trbušni mišići).‘‘, rekao je Smith.

Podsjećamo, Rakić i Smith borili su se u osmom mjesecu 2020. godine. ‘‘Raketa‘‘ je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon vrlo dominantne izvedbe. Smith je više puta tražio revanš, ali kad god priča o Rakiću, ne taji da se radi o vrhunskom borcu.

Uzmemo li u obzir da je Smith proteklih godina dijelio kavez s gotovo svim najboljim poluteškašima na svijetu, te da je trenirao zajedno s Jamahalom Hillom, njegove riječi i pohvale upućene Rakiću dobivaju dodatnu težinu. Nadamo se da će Rakić dokazati da je uistinu najbolji.

Smithov osvrt na Rakića pogledajte u videu ispod teksta (od 22:38)

Linker
22. travanj 2024 11:07