UFC

Anthony Smith ne slaže se s Cormierom: 'Jones nije nepobjediv u poluteškoj'

Jon Jones vs. Anthony Smith
 screenshot/Youtube
Nakon što je Daniel Cormier izjavio kako Jon Jones poraz može doživjeti jedino u teškoj kategoriji, replicirati mu je odlučio Anthony Smith. Iz svog vlastitog iskustva s Jonesom kaže kako nije primijetio da protiv sebe ima nepobjedivog borca.

"Očito je da svi znate moje osjećaje prema Jonesu, ali čovječe - on je stvarno dobar. Mislim da će prijeći u tešku. Trebat će ga tamo dočekati jedan od onih velikih likova i za pobjedu mu ugasiti svjetla. Zašto? Jer jednostavno mislim da ga oni ne mogu pobijediti u borbi na 25 minuta. On je dobar borac koji ima puno oružja. Pogledajte samo mene, smatram da sam jedan od najboljih ikad, a on me pobijedio dva puta", izjavio je jučer Daniel Cormier u razgovoru za BT Sport, čime je izjavio kako smatra da je Jon Jones u poluteškoj kategoriji nepobjediv.

Tako nešto nije se svidjelo Jonesovom pretposljednjem protivniku, Anthonyju Smithu.

"Drag mi je Daniel, radio sam s Danielom, no ovog puta se ne slažem s Danielom. On tako o Jonesu govori cijelo vrijeme. Ja to nisam vidio dok sam bio s Jonesom unutra. Nisam se osjećao kao da se borim protiv tipa koji je nepobjediv. I onda čujem da tako nešto govori DC. A on je čovjek koji je vodio u njihovoj drugoj borbi. Suci su ga sigurno imali, dobio je svaku minutu borbe do onog udarca nogom. Tako da mi je jako čudno kad DC tako govori o njemu. Ja sam u toj borbi vidio tipa kojeg se itekako može pobijediti, a to sam vidio i kad sam se borio protiv njega", rekao je Smith tijekom gostovanja na Sirius FM-u.

Smith je Jonesa čak mogao savladati u njihovoj UFC 235 borbi, održanoj u ožujku prošle godine. Samo je trebao odglumiti da ne može nastaviti borbu nakon ilegalnog udarca. On to nije htio, za što je dobio pohvale MMA zajednice. Jonesa namjerava pobijediti u borbi. Prvi put to nije uspio, a drugu borbu nada se izboriti tijekom ove godine.

Što se tiče Jonesa u teškoj kategoriji, Smith se ipak složio kako bi mu tamo šanse za poraz vjerojatno bile veće.

"Bi li malo veličine pomoglo? Naravno. Da sam veći i par centimetara duži te da imam veći raspon od njega, svakako bi mi bilo lakše pobijediti ga. Osim toga, ako si snažni teškaš i jako udaraš, možda možeš pogoditi Jonesa i savladati ga bez da moraš biti bolji od njega cijelu borbu", objasnio je "Lionheart" koji trenutno čeka svoju iduću borbu. Posljednji put nastupio je u lipnju prošle godine, kad je savladao Alexandera Gustafssona, ali se tim putem i ozlijedio zbog čega je došlo do ove pauze.

Linker
19. travanj 2024 07:13