UFC

Anthony Smith: ‘Neka se Makhachev čvrsto drži na ‘P4P‘ ljestvici, dolazi Jon Jones‘

Anthony Smith 

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Makhachev je nakon pobjede nad Volkanovskim rekao da je on sada prvi ‘‘P4P‘‘ borac u UFC-u, no Smith ima drugačije mišljenje

Islam Makhachev je proteklog vikenda na UFC 284 priredbi pobijedio Alexandera Volkanovskog u borbi za titulu u lakoj kategoriji, no nikako nije imao lagan zadatak. Volkanovski je pokazao recept kako se treba boriti protiv takvih boraca, no Islamova pobjeda je u potpunosti zaslužena i neupitna.

Nakon borbe, na press konferenciji, Islam je rekao kako je on sada prvi ‘‘P4P‘‘ borac u UFC-u jer je pobijedio Volkanovskog, što je u principu i legitimno. No, Anthony Smith smatra da se ipak malo zaletio jer se sljedećega mjeseca vraća Jon Jones i bori se za pojas u teškoj kategoriji:

‘‘Mislim da se Islam sada treba držati na tom prvom mjestu sada jako dobro, jer mislim da će se voditi u potpunosti drugačiji razgovori kada se Jon Jones vrati i ako bude makar dio onoga što je nekad bio. Ovo će biti dugo očekivani debi Jonesa u teškoj kategoriji o kojem govori već jako dugo‘‘, rekao je Smith u emisiji nakon priredbe.

‘‘Smatram da je Jones najteži test za cijelu diviziju. Postoji puno lakših mečeva za Jonesa u teškoj kategoriji, postoje puno veća imena koja bi puno lakše pobijedio i zaradio više novca, no mislim da je Jon uzeo najtežu moguću borbu u teškoj kategoriji. Ciryl Gane radi sve što radi i Jones, a da budem fer, radi to i puno bolje. Kreće se, mijenja gardove, mislim da i udara jače. Ali, svi znamo tko je Jon Jones, najveći svih vremena u mojim očima‘‘, dodao je Smith.

Ukoliko Jones postane prvak teške kategorije, vjerojatno će ponovno zauzeti prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Kako će mu sjesti teška kategorija i kako će proći u debiju, saznat ćemo idućega mjeseca.

Linker
25. travanj 2024 02:19