UFC

(VIDEO) ‘‘GOAT‘ se vratio‘: Pogledajte službeni ‘trailer‘ za UFC 285 event

Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sve smo bliže eventu koji bi trebao biti jedan od najspektakularnijih u posljednjih par godina

Tko je najveći u povijesti MMA-a? Vjerojatno nikad nećemo dobiti odgovor oko kojeg se svi slažu, ali jedno je sigurno. Jon Jones uvijek je pri vrhu svačije ljestvice, a mnogi ga smatraju ‘GOAT-om‘ (‘Najveći svih vremena‘).

Priliku za dodatno podebljati svoj status najvećeg imat će u noći s 4. ožujka (treći mjesec) na 5. ožujka. Jones će tada debitirati u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Ciryl Gane. Pobjednik te borbe ujedno će postati i novim prvakom UFC-ove teške kategorije.

Radi se o jako velikoj borbi za UFC, ali i cjelokupni MMA. Jones je iz teške kategorije izašao nominalno neporažen. Jest, izgubio je borbu od Matta Hamilla, ali svi znamo kako. ‘‘Bones‘‘ je doslovno demolirao Hamilla, a donekle frustriran jer sudac ne prekida meč, Jones je zadao nekoliko nedozvoljenih udaraca laktom i završio je diskvalificiran. Možda bi pravilnije bilo da je ishod te borbe preinačen u ‘‘no contest‘‘, ali taj jedan poraz podsjetnik je da ni Jones nije ‘‘savršen‘‘.

Drugi službeni poraz pokušat će mu nanijeti Ciryl Gane. Fantastični Francuz jedan je od najimpresivnijih teškaša koje smo ikad gledali. Lagan na nogama, tehnički besprijekoran u stojci, strašnih fizičkih predispozicija i velike radne etike. To je ukratko Ciryl Gane.

Hrvačke vještine Jona Jonesa mogle bi mu predstavljati određeni problem. Gane je u MMA došao s kickboksačkom podlogom, a grappling mu je ipak nešto slabija strana. Sve u svemu, čeka nas prava ‘‘šahovska bitka‘‘ dvojice sjajnih taktičara, ali i dvojice vrhunskih tehničara. Jones se vraća nakon više od tri godine izbivanja iz kaveza i sve će nas zanimati kako će izgledati među teškašima.

Izuzev njih, na UFC 285 eventu gledat ćemo još jednu borbu za pojas. Valentina Shevchenko nedodirljiva je u ženskoj muha kategoriji. Čak sedam obrana pojasa dosad je upisala i sve je bliže rekordu Demetriousa Johnsona (11). Početkom trećeg mjeseca čeka ju Meksikanka Alexa Grasso. Nema sumnje da će Grasso biti veliki autsajder, ali iznenađenja su uvijek moguća i ne treba ju unaprijed otpisati.

Sve smo bliže održavanju tog eventa, a UFC je jučer izbacio novi najavni video.‘‘‘GOAT‘ se vratio‘‘, naziv je službenog ‘‘trailera‘‘ koji možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 07:31