UFC

BORILAČKI TJEDAN: Yan i Dvalishvili predvode UFC-ov event, započinje Bellatorov Grand Prix

UFC Fight Night 221 - poster

 Ufc
Podosta zanimljivosti čeka nas tijekom ovog tjedna

Nakon strašno uzbudljivog i eventima prepunog proteklog vikenda, čeka nas tjedan s nešto manje, ali sasvim dovoljno uzbuđenja. Osim MMA fanova, na svoje će doći i fanovi boksa, ali i kickboksa.

UFC Fight Night 221: Yan vs. Dvalishvili

Nakon spektakularnog UFC 285 eventa koji je opravdao sva očekivanja, ovaj vikend čeka nas ipak nešto slabiji event. Međutim, obračun Meraba Dvalishvilija i Petra Yana trebao bi ponuditi pravi vatromet. Ryan Spann i Nikita Krylov odradit će svoj odgođeni meč, a u sukobu ‘‘Alexandera‘‘ borit će se Alexander Volkov i Alexander Romanov. Nastupit će i Anton Turkalj, Šveđanin hrvatskih korijena. Borbom protiv Vitora Petrina, Turkalj će otvoriti ‘‘main card‘‘.

Gdje: The Theater at Virgin Hotels, Las Vegas, USA

Kad: Subota (11.3.) od 21:00h. ‘‘Main card‘‘ starta u ponoć.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 292: Nurmagomedov vs. Henderson

Možda i veću pažnju od UFC-a, ovog tjedna privući će Bellator 292 event. Usman Nurmagomedov branit će titulu prvaka u lakoj kaitd. tegoriji, a suprotstavit će mu se bivši UFC-ov prvak lake kategorije, Benson Henderson. Ujedno će započeti i turnir osmorice u lakoj kategoriji, a osim Nurmagomedova i Hendersona, meč četvrtfinala odradit će Tofiq Musayev i Alexandr Shabliy. Ostatak priredbe nudi nove mečeve Valentina Moldavskog (vs. Linton Vassell), Michaela Pagea (vs. Goiti Yamauchi) itd.

Kad: U noći s petka (10.3.) na subotu (11.3.). Prelimsi startaju u subotu od 0:55h, a ‘‘main card‘‘ započinje od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Ares FC 13: Joksović vs. Dawa

Priredbe ove francuske organizacije izdvajamo samo kad nastupa netko od regionalnih boraca, a to je ovaj puta slučaj. Srpski borac Nikola Joksović (9-1-0) tražit će desetu pobjedu u karijeri, a protivnik će mu biti Emmanuel Dawa (10-7-0). Radi se o francuskom borcu kojeg je Bojan Veličković sredinom 2021. godine porazio prekidom nakon prve runde. Aresov event predvodi borba za pojas u perolakoj kategoriji, a borit će se Damien Lapilus i Marco Beltran.

Gdje: Pariz, Francuska

Kad: U četvrtak (9.3.) od 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Glory 84: Beztati vs. Petch

Fanovi kickboksa također će imati ponešto zanimljivog sadržaja ovaj vikend. Glory 84 event ne nudi mečeve svojih najvećih zvijezda, ali Tyjani Beztati branit će titulu prvaka u lakoj kategoriji. Tajlanđanin Petchpanomrung Kiatmookao bit će njegov protivnik, a čeka nas zbilja uzbudljiv meč. Tarik Khbabez (vs. Kristaps Zile) i Nordine Mahieddine (vs. Felipe Micheletti) neki su od poznatijih aktera ovog eventa, a nastupit će i srpski kickboksač Strahinja Mitrić. Protivnik će mu biti Novozelanđanin David Tuitupou, a borba će se održati u teškoj kategoriji. Mitrić nastupa u prvoj borbi večeri.

Gdje: Topsportcentrum, Rotterdam, Nizozemska.

Kad: U subotu (11.3.) od 19:00h. Glavni dio priredbe započinje od 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Tony Yoka vs. Carlos Takam

Tony Yoka kao zlatni s Olimpijskih igara 2016. godine pokušat će se vratiti na pobjedničke staze. Vrlo talentirani francuski teškaš upisao je prvi profesionalni poraz u petom mjesecu prošle godine. Martin Bakole porazio ga je većinskom odlukom sudaca, a Yoka se u ring vraća protiv prekaljenog veterana Carlosa Takama (39-7-1, 28 KO). Takam je u nizu od dva uzastopna poraza, ali ring je dijelio s pregršt vrhunskih teškaša (Joe Joyce, Anthony Joshua, Joseph Parker, Derek Chisora, Alexander Povetkin).

Gdje: Accor Arena, Pariz, Francuska

Kad: Event započinje u subotu (11.3.) od 20:00h. Yoku i Takama u ringu se očekuje oko ponoći.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
14. travanj 2024 05:01