UFC

Anthony Smith uskoro ponovno u Octagonu: Čeka ga bivši protivnik Rakića i Stošića

Joe Rogan i Anthony Smith
 Screenshot (YouTube, UFC)
Već idućeg mjeseca ponovno ćemo u Octagonu pratiti Anthonyja Smitha, u borbi protiv Devina Clarka

Anthony Smith poznat je kao jedan od onih boraca koji nakon poraza ne vole dugo biti izvan pogona. Sjećamo se kako se vratio kratko nakon poraza od Jona Jonesa te savladao Alexandera Gustafssona, a jednako je tako brzo nakon poraza od Glovera Teixeire išao na Aleksandra Rakića. Naravno, sjećamo se kako ga je Rakić također nadmašio pa ne treba čuditi da ćemo "Lionhearta" uskoro gledati ponovno.

Za UFC priredbu, koja se u APEX kompleksu održava 28. studenog, Smith je ugovorio borbu protiv borca kojeg naša regija jako dobro poznaje. Radi se o Devinu Clarku (12-4, 6-4 UFC). Sjećamo ga se iz borbe protiv Rakića, koju je izgubio u prosincu 2018. godine, ali i iz idućeg nastupa, šest mjeseci kasnije. Tad je bio bolji od Darka Stošića, čime je popularnom srpskom borcu krenuo negativni niz koji je rezultirao otpuštanjem iz UFC-a.

Nakon pobjede protiv Stošića, Clark je doživio poraz od Ryana Spanna, no od tada je upisao dvije pobjede, što je njegov trenutni niz. Nakon posljednjeg nastupa zatražio je nekoga iz Top 15 poretka i to mu je UFC odlučio osigurati.

Clarku će ovo biti velika prilika, budući da je Smith unatoč dva uvjerljiva poraza ostao šesti borac ljestvice izazivača poluteške kategorije. Pobjeda bi od njega stvorila Top 10 borca. S druge strane, Smith si nikako ne smije dozvoliti poraz, nego će imati imperativ obraniti svoj status.

Linker
13. travanj 2024 01:53