UFC

Anton Turkalj ipak u UFC-u! Dobio je ‘short notice‘ priliku sljedećega tjedna na PPV priredbi

Anton Turkalj

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iako je na DWCS-u pobijedio, ugovor tad nije dobio

Izgleda da ćemo Šveđanina hrvatskih korijena, Antona Turkalja, ipak gledati pod svjetlima najjače svjetske MMA promocije. Anton Turkalj (8-0) u sedmom je mjesecu nastupio na DWCS-u gdje je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Acacia dos Santosa, no ugovor tom prilikom nije dobio.

Bio je u toj borbi Anton dominantan te je zasluženo odnio pobjedu, no te večeri Dana nije bio nešto darežljiv te je dao samo jedan ugovor. No, takva pobjeda ipak puno znači jer Anton sljedeći tjedan nastupa na PPV priredbi! Radi se o UFC 279 eventu kojeg predvode Khamzat Chimaev i Nate Diaz.

Protivnik u sljedeću subotu mu je Jailton Almeida (16-2), koji je u UFC došao također preko DWCS-a. Pod okriljem UFC-a ima dva nastupa u kojima je i pobijedio, jedan nokautom a drugi ‘submissionom‘.

Anton je u svojoj karijeri slavio osam puta, a sedam puta je završavao svoje protivnike. Jedina borba koja je otišla do sudačke odluke jest upravo ona sa DWCS-a, no i nju je pobijedio vrlo dominantno što mu je izgleda bilo vrlo bitno jer je sada na ‘short notice‘ uskočio na PPV priredbu, a ukoliko bi i ovo pobijedio, sigurno bi švedskom poluteškašu hrvatskih korijena otvorilo mnoga vrata.

UFC 279 održava se 10.9., dakle sljedećega tjedna u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Bit će to odlično ‘vatreno krštenje‘ za Turkalja na najvećoj sceni, a nadamo se kako će njegova ruka opet biti podignuta.

Linker
26. travanj 2024 10:55