UFC

Anton Turkalj pobijedio na Contender Seriesu, ali samo jedan borac nagrađen je ugovorom s UFC-om

Anton Turkalj

 Ufc (twitter)
UFC-ov predsjednik Dana White inzistira na atraktivnim nastupima

Šesta sezona Dana White‘s Contender Seriesa započela je sinoć u UFC-ovom Apexu. Ukupno četiri meča održana su na prvom ovogodišnjem DWCS-u, a osmero boraca nadalo se ugovoru s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Pažnju regionalnih MMA navijača privukao je nastup Antona Turkalja. Švedski borac hrvatskih korijena trebao je još prošle godine nastupiti na DWCS-u, ali zbog problema s vizom, ostao je bez prilike za izboriti ugovor s UFC-om. Ovaj put uspio je ishoditi vizu, a na DWCS došao je sa sedam pobjeda u jednako toliko nastupa.

Turkalj je svih sedam dosadašnji pobjeda upisao prekidom, ali onda kada je bilo najpotrebnije, nije uspio doći do prekida. Poznato je kako Dana White preferira potpisati atraktivne borce koji teže prekidu, a Turkalj je do pobjede došao jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 30-27). 26-godišnji poluteškaš odradio je dobar nastup protiv iskusnog Brazilca Acacio dos Santosa (14-4-0 uoči meča).

Čak 11 rušenja (16 pokušaja) upisao je Turkalj i pokazao je svoje hrvačke vještine. Ipak, premala aktivnost iz gornje pozicije te samo 21 značajni udarac naspram 19 Brazilčevih, očito nisu oduševili Whitea koji Turkalju nije omogućio potpis s najjačom MMA promocijom.

Joseph Pyfer zapravo je jedini borac koji je sinoć došao do ugovora. Radi se o borcu srednje kategorije koji je nastupio u glavnoj borbi večeri, a nokautom u drugoj rundi pobijedio je Ozzyja Diaza. Bila je to jedina pobjeda prekidom na sinoćnjoj priredbi, a White je nakon mečeva istaknuo:

‘‘Pokažite mi tko ste. To je jedina stvar koja me zanima. Ponašajte se kao Joe Pyfer. Budite uzbuđeni što ste ovdje. Pokušajte nokautirati svog protivnika. Budite Joe Pyfer i ući ćete u UFC.‘‘

Anton Turkalj, Dennis Buuzkja i Alessandro Costa očito nisu ostavili takav dojam te su unatoč pobjedama ostali bez ugovora. Što se Turkalja tiče, mjesta za preveliki žal nema. Tek mu je 26 godina, još uvijek je neporažen i sigurno je pod povećalom UFC-a. Nastavi li pobjeđivati, ugovor će brzo doći, a možda dobije i novu priliku na DWCS-u. I Joseph Pyfer ugovor je izborio iz drugog pokušaja. 2020. godine također je nastupio na Contender Seriesu, ali izgubio je od Dustina Stoltzfusa.

Kompletne rezultate sinoćnjeg DWCS-a pročitajte pri dnu teksta.

DWCS: Sezona 6, 1. tjedan - rezultati priredbe:

Joseph Pyfer def. Ozzy Diaz via KO - R2, 1:39

Anton Turkalj def. Acacio dos Santos via jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Dennis Buzukja def. Kaleio Romero via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Alessandro Costa def. Andres Luna Martinetti via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 29-28)

Linker
29. travanj 2024 09:11