UFC

Anton Turkalj upisao je treći poraz u UFC-u, Tyson Pedro završio ga je u prvoj rundi

Anton Turkalj

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Švedskom borcu hrvatskih korijena ovo je bila treća borba u UFC-u

Glavni dio UFC-a 293 nije dobro počeo za hrvatske fanove.Šveđanin hrvatskih korijena Anton Turkalj otvorio je ‘‘main card‘‘, te ga je vjerojatno čekao meč za ostanak u UFC-u. Dva poraza u dva nastupa prije ovog upisao je Turkalj unutar UFC-a, a ovaj vikend čeka ga meč protiv domaćeg borca Tysona Pedra.

Pedro je nekoć bio veliki potencijal poluteške kategorije, ali nikada nije ispunio taj potencijal. Posljednji nastup odradio je u drugom mjesecu ove godine, na eventu u Perthu. Modestas Bukauskas porazio ga je tada jednoglasnom odlukom sudaca i stoga je također tražio pobjedu u Sydneyju.

Turkalj je započeo borbu dobrim "front kickom" te je konstantno pritiskao Pedra. Ipak, Australac je nakon nešto više od minute i pol uspio dobro pogoditi i uzdrmati Turkalja, a nakon toga nije bilo mogućnosti za povratkom. Boksačke kombinacije presudile su mu te ga je Pedro poslao na pod desnom rukom, pogodio još dva udarca prije nego li je Marc Goddard prekinuo meč nakon dvije minute i 12 sekundi prve runde.

Ovo je bio treći meč Turkalja u UFC-u i treći poraz te je velika vjerojatnost da je ovim nastupom završio svoju epizodu u najjačoj svjetskoj MMA promociji, dok je Pedro upisao prijeko potrebnu pobjedu.

Što se tiče preliminarnog dijela priredbe, dominirali su završetci prisiljavanjem na predaju, a upravo tako je slavio i onaj koji je predvodio preliminarni dio, Carlos Ulberg. Iako je meč otišao do samog kraja, suci su utvrdili da je njegov protivnik tapkao na gušenje 11 sekundi prije kraja te je promijenjena odluka u pobjedu prekidom. Tri su borbe išle na odluku sudaca, a slavili su redom Jamie Mullarkey, Nasrat Haqparast i Charlie Radtke, a sve rezultate preliminarnog dijela pogledajte na dnu članka.

UFC 293 - rezultati prelimsa

Carlos Ulberg def. Da Woon Jung via submission (rear naked choke) - R3, 4:49

Chepe Mariscal def. Jack Jenkins via verbal submission (arm injury) – R2, 3:19

Jamie Mullarkey def. John Makdessi via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Nasrat Haqparast def. Landon Quinones via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Charlie Radtke def. Blood Diamond via jednoglasna sudačka odluka (29-27, 29-27, 29-27)

Gabriel Miranda def. Shane Young via submission (neck crank) – R1, 0:59

Kevin Jousset def. Kiefer Crosbie via submission (rear-naked choke) – R1, 4:49

Linker
28. travanj 2024 17:47