UFC

Arlovski je u nekoliko statističkih kategorija prvo ime među UFC-ovim teškašima

Andrei Arlovski
 JASON SILVA, Agif via Afp
Slavni bjeloruski udarač u nedjelju je upisao svoju već 31. profesionalnu pobjedu

Andrei Arlovski (31-20, 2 nc) vratio se proteklog vikenda pobjedničkim navikama. Bivši UFC-ov prvak uskočio je u borbu s Chaseom Shermanom i nakon pune tri runde akcije ugrabio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, svoju već treću u posljednja četiri nastupa, odnosno prvu nakon poraza od Toma Aspinalla.

Legendarni MMA veteran priznao je nakon UFC on ESPN 22 priredbe da se osjeća sjajno, ali da njegovi treneri baš i nisu bili najzadovoljniji onime što su vidjeli u kavezu.

"Bila je to 'short-notice' borba i osjećao sam se sjajno, ali dok sam vas čekao, morao sam slušati trenere koji su mi imali svašta za reći. Stoga vjerujem da me kod kuće čeka puno posla", rekao je Arlovski za MMA Junkie nedugo nakon meča.

42-godišnjem bjeloruskom udaraču ovo je bio 53. profesionalni nastup, a statistika kaže da je s 20 pobjeda kao UFC-ov teškaš upravo on na vrhu te liste u ovoj težinskoj kategoriji. Pored toga, s ukupnim vremenom provedenim u Octagonu (5:24:51) te devet pobjeda odlukom, Arlovski je i predvodnik tih ljestvica. Naravno, barem kada pričamo o UFC-ovoj 'kraljevskoj' kategoriji.

"Zapravo, plan je bio da ga pokušam srušiti", nastavio je Andrei o borbi sa Shermanom. "Ali on je bacio nekoliko dobrih direkata i dobru desnicu pa je moj trener Artem Levin stalno vikao da mičem tu glavu. To sam i radio, ali me unatoč tome zahvatio s nekoliko udaraca. Sve u svemu, najvažnije je da sam pobijedio", zaključio je Arlovski koji nema namjeru trošiti svoje vrijeme.

"Volio bih se boriti što je prije moguće", dodao je bivši prvak.

Linker
25. travanj 2024 09:54