UFC

Whittaker poručio Adesanyi: ‘Vrijeme je da nam se putevi opet susretnu‘

Robert Whittakeri Israel Adesanya
 Asanka Brendon Ratnayake/Afp/Profimedia
Robert Whittaker došao je do treće pobjede u nizu i spreman je uzvratiti Israelu Adesanyi

Još jedna impresivna izvedba je iza Roberta Whittakera. Tek nevjerojatna izdržljivost Kelvina Gasteluma i njegova gotovo nestvarna brada razlog su toga što je borba potrajala svih pet rundi. No, isto tako je to poslužilo kao dokaz kako je Australac sposoban izgledati kroz pet rundi borbe. A to je bilo fenomenalno.

Naravno da je takvom borbom i on sam bio više nego zadovoljan, što je i otkrio odmah po izlasku iz Octagona, u razgovoru s Michaelom Bispingom.

"Osjećam se kao na vrhu svijeta. Očito je ovo bila jako teška borba. Mnogi su podcjenjivali Gasteluma, no mislim da je on jedan od najboljih boraca ove kategorije", otkrio je Whittaker, koji je oduševio boksom, brzinom, ali i hrvanjem. I to nakon što je u pola trening kampa doživio izmjenu protivnika, budući da se pripremao za Paula Costu.

"Pripremao sam se za Costu, tako da je brzina bila ključ, najviše sam radio na borbi na nogama. Pokušavao sam dovesti svoje ruke na jedan viši nivo. Uspio sam u tome i udarački nisam nikad bio bolji. Ali, isto tako, nikad nisam hrvao više nego u ovom kampu, a vidjeli ste i mog sparing partnera kako je odradio. Bio sam poprilično uvjeren da ću ga uspjeti rušiti ako dođem u priliku", objasnio je kako je došlo do takvog nastupa, pohvalivši i Jacoba Malkouna, koji je kao veliki autsajder izdominirao Abdula Razaka Alhassana.

Već prije ove borbe držao je prvo mjesto ljestvice izazivača, koje je sad samo potvrdio. Što god UFC odabere, Israela Adesanyu čeka revanš, protiv Roberta ili s druge strane Marvina Vettorija. Iako, Whittaker gledajući na sve djeluje kao više nego logičan izbor za revanš borbe koja je srušila rekord posjete jedne UFC priredbe.

"Prema njemu imam samo poštovanje, no mislim da je došlo vrijeme da nam se putevi opet susretnu. Mislim da možemo još jednom rasprodati stadion, volio bih tu borbu odraditi u rujnu", rekao je "Reaper", kojem je odmah prenesena Twitter objava Adesanye, koja je glasila 'dobar posao sine. Bisping ga je upitao smatra li do sarkazmom.

"To je on, takav je kakav je. Ima pobjedu protiv mene i ima pravo na 'trash talk'. No, naporno ću raditi, imam neke trikove koje on još nije vidio. Spreman sam pružiti mu itekako dobar ispit", završio je uz zasluženo zadovoljstvo na licu Whittaker. On sad ima pravo uživati u pobjedi i pripremiti se za ono što krajem 2019. godine nije uspio pokazati.

Linker
14. travanj 2024 16:03