UFC

Arlovski ovog vikenda lovi rekord Jima Millera: Prepreka mu je Brazilac koji je nekoć pobijedio Pokrajca

Andrei Arlovski

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni bjeloruski teškaš ujedno će tražiti i petu uzastopnu pobjedu

Odavno se velikog Andreija Arlovskog (34-20-0, 2 NC) otpisuje i govori da je ‘‘Pitbull‘‘ gotov te da više nema što za pružiti na visokoj razini. Unatoč poznim godinama, Arlovski i dalje nastupa pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije i to uspješno.

Četiri pobjede u posljednja četiri nastupa i ukupno šest u posljednjih sedam borbi, jako su dobar rezultat. Istina da se Arlovski ne bori protiv onih najboljih u teškoj kategoriji, ali UFC ga pametno koristi kao svojevrsnog ‘‘gatekeepera‘‘ za dodatni iskorak i ulazak u top 15. Brojni perspektivni teškaši poput npr. Philipea Linsa i Tannera Bosera ‘‘lomili su zube‘‘ na prepreci zvanoj Andrei Arlovski.

‘‘Pitbull‘‘ je ove godine odradio dva nastupa, a podijeljenim sudačkim odluka bio je bolji od Jareda Vanderee i Jakea Colliera. Arlovski će treći ovogodišnji nastup upisati 29. listopada (10. mjesec) na UFC Fight Night 213 eventu, a protivnik će mu biti Marocs Rogerio de Lima. Radi se zapravo o vrlo važnom meču za Bjelorusa.

Arlovski je trenutno na 23 pobjede pod okriljem UFC-a, a time zauzima drugo mjesto u poretku kad su u pitanju borci s najviše pobjeda pod okriljem UFC-a. Donald Cerrone i Andrei Arlovski dijele drugo mjesto, a prvi je Jim Miller s 24 pobjede na svom kontu. Miller ujedno ima i najviše nastupa pod okriljem UFC-a (40), a Cerrone i Arlovski i u toj kategoriji dijele drugo mjesto. Obojica su 38 puta nastupili u UFC-u. Cerrone je umirovljen od sedmog mjeseca ove godine i poraza od Jima Millera, ali Arlovski i Miller nastavljaju borbu za rekorde.

Legendarni bjeloruski teškaš rekorder je teške kategorije kad je u pitanju broj pobjeda i broj mečeva u UFC-u, a očekivano da uz takve rekorde drži još neke. Arlovski je borac s najviše pogođenih značajnih udaraca u teškoj kategoriji (1427), a iza njega su Junior dos Santos (1109) i Stipe Miočić (970). Arlovski je i jedini Bjelorus koji se može pohvaliti UFC-ovom titulom prvaka, a u profesionalnim vodama je nešto dulje od 23 godine. Jednom kada se odluči povući, sigurno ga čeka ulazak u UFC-ovu Kuću slavnih, ali prije svega čeka ga obračun s opasnim Brazilcem.

37-godišnji ‘‘Pezao‘‘ prošle je godine bio u nizu od dvije uzastopne pobjede (Maurice Greene, Ben Rothwell), ali Blagoy Ivanov u petom mjesecu ove godine zaustavio je njegov pobjednički niz. Marcos Rogerio de Lima u noći sa subote na nedjelju tražit će povratak pobjedama, dok će se Arlovski pokušati izjednačiti s Jimom Millerom na vrhu poretka koji označava borce s najviše UFC pobjeda.

Rogerio de Lima u svojoj karijeri pobjeđivao je imena kao što su spomenuti Rothwell i naš Igor Pokrajac (2014. godine), ali pobjeda nad Arlovskim bila bi mu najveća u dosadašnjoj karijeri. Oba borca dakle imaju dobru motivaciju za doći do pobjede i nadamo se zanimljivom obračunu dvojice teškaša.

Linker
25. travanj 2024 22:25