UFC

NA DANAŠNJI DAN: Prisjetite se kako je Igor Pokrajac upisao prvu pobjedu u UFC-u, završio je protivnika u prvoj rundi

Igor Pokrajac slavi pobjedu nad Jamesom Irvinom

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
To mu je bila prva pobjeda u trećem nastupu unutar promocije

Nedavno smo pokrenuli novu rubriku u kojoj možete čitati što se dogodilo na neki određeni dan. Podsjetili smo vas na rođendan Mikea Tysona, strašne završnice Cro Copa s "low kickovima", leteće koljeno Jorgea Masvidala i mnoge druge stvari, a danas pišemo o prvoj pobjedi Igora Pokrajca u UFC-u.

"The Duke" je borac koji ima najviše nastupa u UFC-u pod hrvatskom zastavom, čak njih 13, a ostvario je omjer 4-8, 1 NC. Iako ovo možda i nije najbolji omjer s kojim se netko može pohvaliti, 13 nastupa za najjaču svjetsku MMA organizaciju velika je stvar te će Pokrajac zauvijek ostati upisan kao legenda hrvatskog MMA-a.

Ovo mu je bio treći nastup unutar UFC-a, a prije toga zabilježio je dva poraza protiv Vladimira Matyushenka, čovjeka koji je predvodio ovu priredbu protiv Jona Jonesa i Jamesa Te Hune. Poraz i u trećem meču vjerojatno bi značio i otkaz, što je značilo da je Pokrajac gotovo pa imao imperativ pobjede.

Protivnik je tada bio James Irvin, čovjek koji je isto imao dva poraza u nizu te je bilo izvjesno da gubitnik leti van, ali na našu sreću, tada najbolji hrvatski poluteškaš uspio je doći do prekida u prvoj rundi te je spasio svoj status UFC borca.

Da ne duljimo previše, na dnu članka ostavit ćemo vam video borbe te možete i sami pogledati kako je Pokrajac prije točno 13 godina ostvario prvu pobjedu u UFC-u.

Linker
28. travanj 2024 01:24