UFC

Arman Tsarukyan smatra da ga prvak Islam Makhachev izbjegava: ‘On osjeća da bih ga pobijedio‘

 Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Četvrti borac na UFC-ovoj listi lake kategorije smatra da bi bio neugodan “matchup” za trenutnog prvaka

Arman “Ahalkalakets” Tsarukyan (21-3) se trenutno nalazi u pripremnom kampu za okršaj s bivšim prvakom Charlesom Olivierom (34-9). Okršaj je zakazan na UFC-u 303 koji se održava 13. travnja (četvrti mjesec).

Rus je ipak našao vremena za intervju te je razgovarao za MMAJunkie. “Osjećam da me Islam želi zaobići. On osjeća da bi ga pobijedio, i da je bolje za njega da se bori s Poirierom jer sam ja opasniji za njega” rekao je “Ahalkalakets”.

Dva borca koja se bore pod istom ruskom zastavom su već dijelili oktagon u travnju 2019. godine kada je u izrazito kompetitivnoj borbi odlukom Islam Makhachev odnio pobjedu. Tim porazom je Tsarukyan debitirao u UFC-u te je nakon tog nanizao 8 pobjeda zaredom protiv respektabilnih imena poput Damira Ismagulova i Beneila Dariusha.

“On vjerojatno može zaraditi više novca u borbi s Dustinom Poirierom. Vjerojatno je zbog toga i zainteresiran za tu borbu. Bilo kako bilo, to me konkretno ne zanima. Trenutno mi je fokus samo na Charlesu Olivieri. Nakon te borbe možemo razgovarati” nadovezao se Arman Tsarukyan.

Bivši “interim” prvak Poirier se vratio na pobjedničke staze nokautom protiv Benoita St. Denisa na UFC 299 priredbi. On bi bio vrlo neugodan protivnik prvaku Makhachevu koji je već pobijedio Tsarukyana i Olivieru.

Ta borba nije daleko od ostvarivanja te bi sigurno bila zanimljiva.

Linker
19. ožujak 2024 11:19