UFC

Cormier usporedio Khabiba i Makhacheva: ‘Bolji je udarač, puno je opasniji od njega‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 SCREENSHOT/INSTAGRAM (KHABIB NURMAGOMEDOV)
Tijekom svoje karijere Makhachev i Nurmagomedov su bili okruženi velikanima u slavnoj AKA dvorani

Iako je trenutni UFC prvak u lakoj kategoriji Islam Makhachev (25-1) još uvijek usred svoje vladavine kategorijom, već je rame uz rame sa svojim mentorom i dugogodišnjim timskim kolegom, Khabibom Nurmagomedovim (29-0). Mnogi fanovi ga smatraju najboljim borcem koji je ikada ušao u kavez.

Tijekom svoje karijere, Makhachev i Nurmagomedov su bili okruženi velikanima u slavnoj American Kickboxing Academy dvorani. Jedno od tih imena uključuje bivšeg UFC prvaka u teškoj i poluteškoj kategoriji, Daniela Cormiera koji je i dalje blizak s oba Rusa. Dominantan Nurmagomedov je u svoje posljednje tri borbe izgledao bolje nego ikad. Međutim, Cormier smatra da je Makhachev opasniji.

“Zbog njegove snage i kontrole te načina na koji manipulira protivnikom u kavezu ‘The Eagle‘ je jedan od najboljih. Mislim da Makhachev posjeduje mnogo istih kvaliteta, imaju sličnu taktiku na parteru, ali budući da je bolji udarač, moguće da je još opasniji nego što je Khabib bio tijekom svojih najboljih godina”, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu.

Kada su u pitanju obrane naslova, 32-godišnji Makhachev samo je jednu pobjedu iza Nurmagomedova koji je upisao tri obrane pojasa, prije svog umirovljenja krajem 2020. godine. Obje obrane Makhacheva bile su protiv bivšeg prvaka perolake kategorije, Alexandera Volkanovskog prošle godine. Pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca u prvoj borbi u veljači nakon koje je nokautom u prvoj rundi završio rivalstvo u revanšu krajem listopada.

Linker
28. ožujak 2024 16:05