UFC

Askren ima objašnjenje za težak poraz od Maie: 'Jedna loša odluka i...'

Ben Askren i Demian Maia
Baš kao niti prvi puta kada je poražen u karijeri, Ben Askren niti nakon meča s Demianom Maiom nije bježao od poraza. U prvoj izjavi je krivnju za drugi izgubljeni dvoboj u nizu svalio na sebe i svoje loše odluke! Točnije na samo jednu!

U glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe u dalekom Singapuru Askren je morao tapkati po prvi puta u karijeri u obračunu s bivšim dvostrukim UFC izazivačem Demianom Maiom. Brazilac je u jednom trenutku treće runde uspio uzeti leđa svom protivniku te je nakon toga vrlo brzo osigurao RNC gušenje. Askren je uspio tek jednom lupiti kao znak predaje prije nego što je pao u nesvijest.

"Htio sam ga uvući više puta u MuayThai klinč i slične pozicije, ali on je uspijevao maknuti se od toga. Pogađao sam udarce koje sam htio pogađati. Pogađao sam i aperkatom prilično dobro. Uspijevao sam ga i rušiti, na koncu sam meč završio sa četiri ili pet rušenja, ja mislim...", izjavio je bivši prvak Bellatora u izjavi za ESPN odmah nakon poraza te je dodao:

"A onda sam donio jednu vrlu lošu odluku. Sjećam se da sam u sebi pomislio da sam pobijedio u prve dvije runde, ali mislim si u glavi da je sa sucima sve moguće, zar ne? Imao sam osjećaj da sam bio bolji u prve dvije runde, a onda kada me uspio preokrenuti u trećoj rundi, pogledao sam na sat i vidio sam da je ostalo nešto malo više od jedne minute. U tom trenutku sam pomislio da ga moram okrenuti da bih došao do pobjede i u toj rundi."

Askren vjeruje da je u tom trenutku donio krivu odluku i da nije bio dovoljno oprezan što ga je koštalo pobjede.

"Trenirao sam jako puno za ovaj kamp, imao sam sjajne trening partnere za BJJ i vjerujem da sam bio previše samopouzdan radi toga. Postoji razlog zašto je on najbolji grappler u kategoriji i možda u čitavom MMA-ju ikada. Ja sam bio prilično siguran da ću u trenutku kada on krene na zahvat, uspjeti to okrenuti u svoju korist. Ali očito je da sam bio u krivu, nisam uspio. Ishod je poraz!"

"Jedna loša odluka i to je to u na ovom nivou. Jedna loša odluka je dovoljna za loš ishod", zaključio je Asken koji je u nastavku razgovora izjavio i da nije siguran što je sljedeće za njega nakon što je poražen uzastopce i drugi put u UFC-ovom kavezu. Tvrdi da će prije odluke uzeti malo odmora...

Linker
25. travanj 2024 10:26