UFC

Askren tvrdi da se ne planira vratiti nakon operacije, ali...

 Screenshot (YouTube, ESPN)
Bivši ONE Championship i Bellator prvak Ben Askren je prije nekoliko dana najavio odlazak u konačnu borilačku mirovinu. Iza odluke danas 35-godišnjeg UFC borca stoje i zdravstveni problemi.

"Imam problema s kukom i napokon sam prošao kroz sve sa svojim doktorom. Magnetsku rezonancu sam zapravo napravio još prije moje posljednje borbe i pokazalo se da moram zamijeniti kuk. To bi bilo to od mene", izjavio je Askren i tako šokirao mnoge koji su vjerovali da njegova UFC karijera tek kreće.

Amerikanac je, naime, u Octagonu odradio tek tri meča, od čega su dva bila teški porazi. No, ozljeda je bila nepremostiva...

"Razgovarao sam s tri ili četiri doktora i svi su oni uglavnom zaključili da to znači i kraj karijere", objasnio je elitni velteraš zaključivši da nakon ovakve operacije više nikada neće moći biti dio ozbiljnog sporta.

No, u posljednjoj izjavi Askren ipak ostavlja prostora možda ne za povratak u profesionalni sport, ali za kakav-takav oporavak i aktivan trenerski život.

"Rečeno mi je da nakon ovakve operacije neću moći raditi praktički ništa. Ali zadnjih dana su mi se obratili neki hrvački treneri, koji kažu da su odradili isti tretman i istu operaciju. I da su ga odradili s istim liječnikom s kojim i ja surađujem. I godinu dana nakon operacije mogu raditi sve, bez ikakvih ograničenja. To znači da mogu činiti što god ih je volja. Mogu se čak hrvati sa svojim momcima", izjavio je Askren za TMZSports te je dodao:

"To je nešto što sam htio čuti i nešto što me je mučilo. Ne znam hoću li se ikada natjecati u bilo kojem obliku, ali uvijek sam se zamišljao kako ću i dalje nastaviti trenirati u hrvačkim školama, raditi s hrvačima ili nešto slično."

Ipak, Askren odbacuje mogućnost da bi se nakon ovakve operacije mogao vratiti i u Octagon. No, poznavajući MMA borce i njihov "modus operandi" to nikako nije nemoguće. Dapače... Stoga pričekajmo operativni zahvat i rehabilitaciju da bi mogli zaključiti kako je Askrenova karijera i konačno završena.

Linker
19. travanj 2024 03:47