UFC

‘Aspinall je preopasan i neisplativ za Jonesa. Borit će se s Miočićem - najvećim teškašem svih vremena‘

Jon Jones

 PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA Patrick T. Fallon/afp/profimedia
Dominick Reyes smatra kako će ‘Bones‘ strateškim pristupom izbjeći borbu s Aspinallom

Zavrzlama u UFC-ovoj teškoj diviziji već je neko vrijeme jedna od primarnih tema u svijetu slobodne borbe. Otkako je nokautirao Sergeja Pavloviča i postao privremeni "heavyweight" prvak, Tom Aspinall sve glasnije kritizira namjere UFC-ove vrhuške da pričeka povratak Jona Jonesa nakon ozljede, a onda sučeli "Bonesa" sa Stipom Miočićem u borbi za neprikosnovenog prvaka i monumentalno borilačko naslijeđe. O aktualnoj situaciji u teškoj diviziji najjače svjetske MMA organizacije već su se očitovali brojni analitičari i borci, a među posljednjima to je učinio Dominick Reyes.

Bivši izazivač za pojas prvaka u poluteškoj diviziji, koji je Jonesu pružio jedan od najtežih mečeva u karijeri (a po mnogima i zaslužio pobjedu u toj borbi), smatra kako će njegov stari rival postupiti strateški i ciljano izbjeći Aspinalla - koji bi mu, po Reyesovom mišljenju, s jedne strane mogao biti neisplativ, a s druge preriskantan protivnik.

"Jon Jones je Jon Jones. Recite njegovo ime bilo gdje u svijetu i ljudi će znati o kome se radi. Njegova potencijalna borba s Aspinallom je stvar upravljanja rizikom. To je gotovo isti razlog zašto svojevremeno nije odradio revanš sa mnom. Tom je izvrstan borac, ali za Jona preopasan i nedovoljno isplativ", rekao je Reyes u razgovoru za MiddleEasy, pa dodao:

"Tom je vrlo sličan meni, ali je teškaš. To je super opasna kombinacija. Izuzetno se dobro kreće, vrlo je brz, ima stvarno dobro hrvanje, a o njegovoj snazi ne treba ni govoriti. Kakve bi koristi Jones imao od toga da pobijedi najnovijeg prvaka? Ne, on će se boriti protiv najvećeg teškaša svih vremena, Stipe Miočića. Jon je i sam velikan, te će se boriti protiv još jednog aktivnog velikana".

Linker
23. travanj 2024 08:37