UFC

Aspinall na novim ljestvicama uskočio u elitu, značajan skok i za Paula Craiga

Tom Aspinall

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Kao i svake sredine tjedna, ispred nas su nove UFC-ove rang ljestvice

Tom Aspinall svakako je najveći dobitnik proteklog vikenda u Londonu održanog UFC Fight Nighta. Engleski teškaš pobjedom nad Alexandrom Volkovim skočio je čak pet pozicija na službenoj ljestvici teške kategorije, odnosno preuzeo je mjesto čovjeka kojeg je savladao. Tako je sad šesti izazivač te ispred sebe ima prvaka Ngannoua, kao i Ciryla Ganea, Stipu Miočića, Taija Tuivasu, Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa. Upravo Tuivasu je prozvao kao potencijalnog protivnika u idućoj borbi. Slijedom navedenog, svi borci do sada rangirani između Volkova i Aspinalla su pali za jednu poziciju.

Sergei Pavlovich novo je ime u poretku teške kategorije i nalazi se na 11. mjestu. Nema sumnje kako mu slijedi borba protiv nekoga iz Top 10.

Bitna promjena viđena je i u poluteškoj kategoriji, gdje se Paul Craig našao na osmom mjestu. "Bearjew" nije preskočio samo Nikitu Krylova, kojeg je savladao, nego i Volkana Oezdemira te Jamahala Hilla. Krylov je pao s devetog na 11. mjesto, a drugih promjena nema.

Dan Hooker je odlaskom iz lake kategorije pao za pet mjesta na ljestvici iste, a pored poraza od Arnolda Allena na onu perolake kategorije nije mogao ući. Allen se pomakao za jedno mjesto te je sad šesti izazivač kategorije do 66 kilograma.

Neočekivano je što Molly McCann nije ušla na ljestvicu ženske muha kategorije na kojoj je došlo do teško objašnjive promjene. 9. i 11. poziciju zamijenile su Alexa Grasso, koja je sad u Top 10 i Cynthia Calvillo, koja je iz njega ispala.

Sve ljestvice možete provjeriti na OVOM linku.

Linker
24. travanj 2024 13:05