UFC

Australski borac hrvatskih korijena Steve Erceg prije UFC-a 295: ‘Da me zovu, sutra bih se borio s prvakom!‘

Steve Erceg

 TOMAZ JR/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Tomaz Jr/zuma Press/profimedia
Hrvatska će na kraju ipak imati svog predstavnika na ovoj priredbi

UFC 295 priredba dugo vremena nam je bila u znaku Stipe Miočića. Teško je opisati koliko smo dugo priželjkivali povratak najboljeg teškaša u povijesti UFC-a, ali to se nažalost neće dogoditi noćas zbog ozljede Jona Jonesa. Ipak, Hrvatska će na kraju imati svog predstavnika na ovoj priredbi.

Riječ je australskom borcu naših korijena, Stephenu ‘Steveu‘ Ercegu (10-1, 1-0 UFC). On će noćas zatvoriti preliminarni dio priredbe, a protivnik će mu biti Brazilac Alessandro Costa koji je u ovaj meč uletio na "short notice" nakon što je prvotno planirani protivnik Matt Schnell otpao zbog ozljede.

Ovom prilikom tražit će svoju drugu pobjedu pod okriljem UFC-a. Erceg je ranije ove godine također uskočio kao zamjena protiv Davida Dvoraka, oduševio je nastupom i došao do iznenađujuće pobjede. U ovoj borbi je favorit, ali ne treba podcijeniti brazilskog borca, što i sam ističe.

"On je jako dobar borac, pravi je "all-rounder", ima što za pokazati u svakom segmentu i neće biti lako. Morat ću raditi sve i naći put do pobjede", izjavio je Erceg za australski portal CODE Sports.

Ako upiše još jednu pobjedu, imajući na umu da se bori u ne toliko talentom nakrcanoj muha kategoriji, vrlo vjerojatno će jako dobro kotirati i doći blizu gornjeg ešalona divizije. Upitan je i što bi se dogodilo da ga sada zovu da se bori protiv prvaka, Alexandrea Pantoje, a prilikom odgovora nije niti trepnuo.

"Siguran sam da mogu parirati svima na ovoj razini. Da me zovu, sutra bih se borio s Pantojom, bez ikakve zadrške", samouvjereno će "Astro Boy".

Četrnaestorangirani borac najlakše muške kategorije UFC-a za kraj je izjavio:

"Moram pobijediti, ali i ostaviti trag. Želim ući u kavez i pokazati se u najboljem svjetlu!"

Nadamo se da će tako i biti, a ne preostaje nam ništa drugo nego čekati priredbu. Sretno!

Linker
28. travanj 2024 07:21