UFC

Autor najboljeg nokauta 2020. godine borit će se već na prvoj idućoj UFC priredbi

Kasanganay vs. Buckley
 screenshot
Dobra vijest za sve one oduševljenje setom vještina Joaquina Buckleya

Program UFC Fight Nighta 184, koji se 16. siječnja održava na Fight Islandu i ujedno je prva UFC priredba u idućoj godini, pojačan je vrlo zanimljivim okršajem srednje kategorije. S jedne strane stajat će autor najboljeg nokauta 2020. godine, Joaquin Buckley, a suprotstavit će mu se vrlo neugodni Talijan Alessio Di Chirico.

Iako je UFC-u pristupio tek u kolovozu ove godine, 26-godišnji Buckley (12-3, 2-1 UFC) već je ime na koje rijetko tko može ostati ravnodušan. U promociju je došao kao zamjenski protivnik Kevinu Hollandu te je protiv hit borca kategorije odradio sjajnu borbu, pružio je itekako ozbiljan otpor te je poražen prekidom na početku treće runde, kad se primijetio nedostatak pravih priprema. Zato je i iduća dva nastupa potvrdio tko je i što može. Prvo je u listopadu savladao Impu Kasanganaya, udarcem koji je na svim do sada održanim izborima ponio titulu nokauta godine, a na to je povezao i pobjedu nad Jordanom Wrightom, nešto više od mjesec dana kasnije. Obje te borbe završio je u drugoj rundi.

31-godišnji Di Chirico (12-5, 3-5 UFC) nalazi se u situaciji gdje mu poraz nije opcija, budući da je isti doživio u posljednja tri nastupa. Sva tri došla su sudačkom odlukom i to od tri itekako ozbiljna protivnika, no bitan je samo krajnji ishod, a on za Talijana nije bio pozitivan. Ova borba mu je prilika da taj niz prekine, ali isto tako i prilika da se dodatno promovira kao borac koji je zaustavio Buckleya u nastavku njegovog niza. U UFC-u je debitirao 2014. godine u zagrebačkoj Areni, kad je poražen od Bojana Veličkovića.

UFC Fight Night 184 predvodit će borba Maxa Hollowaya i Calvina Kattara, dok se u sunaslovnoj borbi sastaju Santiago Ponzinibbio i Li Jingliang.

Također, UFC se ovom priredbom vraća na američku javnu televiziju, budući da će ista biti prikazana na ABC TV kanalu, jednoj od pet glavnih američkih mreža. Naime, isti je poput ESPN-a u vlasništvu Disney korporacije.

Linker
18. travanj 2024 08:19