UFC

Ažurirane su UFC-ove rang ljestvice: Alex Pereira novo je ime na ‘P4P‘ ljestvici, Makhachev opet skočio

Alex Pereira

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Službeni poredak po težinskim kategorijama, kao i ‘P4P‘ ljestvica doživjeli su određene preinake

Posljednja dva UFC-ova PPV eventa (UFC 280 i UFC 281) prouzrokovala su značajne promjene u službenom poretku, pa čak i na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Prvo je Islam Makhachev uskočio na visoko treće mjesto te ljestvice tako što je porazio Charlesa Oliveiru, a tri tjedna kasnije Makhachev je drugoplasiran na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Naime, Israel Adesanya izgubio je od Alexa Pereire i pao je s drugog na šesto mjesto u poretku najboljih boraca na cijelom rosteru. Alex Pereira novo je lice na ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, a smjestio se na osmo mjesto, dva ispod Adesanye. Leon Edwards padom Adesanye skočio je dva mjesta prema gore i sada je trećeplasiran, dok je Volkanovski i dalje na prvom mjestu.

Volkanovski i Makhachev borit će se u drugom mjesecu sljedeće godine, a očito je kako će UFC tu borbu prodavat kao obračun prvorangiranog i drugorangiranog borca na ljestvici kojom se rangiraju najbolji borci u UFC-u.

Što se promjena po težinskim kategorijama tiče, bilo ih je naravno. Dan Hooker pobjedom protiv Puellesa skočio je jedno mjesto gore i sada je 11. u poretku izazivača lake kategorije. Renato Moicano pobijedio je Brada Riddella i novo je ime u top 15. Brazilac je zauzeo 13. mjesto, a time je pogurao Conora McGregora još jedan korak niže ka ispadanju iz top 15. Irac je trenutno 14. u poretku.

Veliki pad pretrpio je Dominick Reyes. Nekadašnji izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji, brutalno je nokautiran od strane Ryana Spanna i to mu je četvrti uzastopni poraz. Reyes je skliznuo sa sedmog na 12. mjesto u poretku, dok je Spann skočio s 12. na 10. mjesto. Rakić je i dalje četvrti.

Zhang Weili vratila je pojas slamka kategorije u svoje vlasništvo, a Carla Esparza sada je prvorangirana izazivačica, dok je Rose Namajunas pala na drugo mjesto. Kad je u pitanju ženska ‘‘P4P‘‘ ljestvica, Zhang je skočila tri mjesta i sada je na trećem mjestu, iza Valentine Shevchenko i Amande Nunes.

Kompletan poredak i sve promjene na UFC-ovoj rang ljestvici možete pogledati OVDJE. Zašto Song Yadong trenutno zauzima deveto i deseto mjesto u poretku bantamaša, teško je objasniti, ali zasigurno se radi o pogrešci pri unošenju podataka i vjerujemo da će brzo biti ispravljena od strane UFC-a.

Linker
12. travanj 2024 18:40