UFC

Ažurirane su UFC-ove rang ljestvice: Cejudo ponovno na listi, najveće promjene u ženskom dijelu promocije

Henry Cejudo

 SARAH STIER Getty Images Via Afp
Dolaskom ‘Triple C-ja‘ na ljestvicu mnogi su bantamaši ubilježili pad u poretku

Iako smo u posljednje vrijeme imali podosta zanimljivih okršaja na nedavnim UFC priredbama, na službenim ljestvicama težinskih kategorija i "P4P" ljestvici nije bilo previše značajnih promjena kao što je to bilo u ranijim slučajevima. U poretku potonje ljestvice Alex Pereira pao je na deseto mjesto, dok je Max Holloway preskočio Dustina Poiriera i sada zauzima 12. poziciju.

Iako je njegov povratak u kavez završio porazom u borbi za pojas na subotnjem UFC-u 288, Henry Cejudo vratio se u poredak bantam kategorije te zauzima treće mjesto. Dolaskom "Triple C-ja" na ljestvicu mnogi su bantamaši ubilježili pad u poretku, među kojima su Cory Sandhagen, Petr Yan, Marlon Vera i Rob Font.

U svim ostalim muškim kategorijama nije se dogodilo gotovo ništa, no spas za ovu crticu ponudio je Belal Muhammad koji je nakon pobjede nad Gilbertom Burnsom u sunaslovnoj borbi večeri već spomenutog "eventa" na ljestvici velter kategorije preskočio Khamzata Chimaeva te došao na treće mjesto s nadom da će uslijediti i borba za pojas protiv prvaka Leona Edwardsa. Dodajmo da je na ljestvici poluteške kategorije Aleksandar Rakić i dalje na četvrtom mjestu.

Da bi imali o čemu pisati, pobrinuo se ženski dio UFC-a, bolje rečeno slamka kategorija. Nakon pobjede nad Jessicom Andrade, kineska borkinja Yan Xiaonan skočila je tri mjesta gore te se sada nalazi na trećoj poziciji, a iza sebe ostavila je svoju subotnju protivnicu te Amandu Lemos. Skok je ubilježila i Virna Jandiroba nakon pobjede Marinom Rodriguez te je došla na šesto mjesto slamka kategorije. Sve ostale plasmane na ljestvici te promjene koje su se dogodile možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 19:04