UFC

Barber se ne miri s porazom od Modafferi: Liječnika koji je između rundi pregledavao koljeno čeka sud!

Maycee Barber
 Twitter
Američka MMA "zvjezdica" Maycee Barber je pronašla novi razlog za poraz od Roxanne Modafferi  na UFC-u 246, koji smo pratili  prije desetak dana iz Las Vegasa. Uložila je žalbu (ili tužbu) protiv liječnika za kojeg tvrdi da je njezinoj protivnici otkrio ozljedu koju je zadobila već na startu dvoboja.

Barber je, naime, na startu meča u T-Mobile Areni ozlijedila ligamente koljena, no unatoč neugodnoj ozljedi, odlučila je odraditi meč do kraja. Bilo je jasno i njezinoj protivnici, ali i publici, da nešto nije u redu s koljenom i da se do sada neporažena borkinja ne kreće kao inače. U jednom trenutku sudac je primjetio isto, pa je odlučio između druge i treće runde pozvati liječnika da je pregleda. Doktor je ušao u Octagon te je nakon pregleda ustvrdio da se radi o ozljedi koja je ne sprječava da nastavi do kraja, što je uostalom i bio slučaj prije nego što je na koncu poražena jednoglasnom odlukom sudaca.

"Činila sam sve da bih probala sakriti činjenicu da sam kompromitirana u tom dvoboj. Mislim da je liječnik u potpunosti otkrio da imam zdravstvenih problema. Također je učinio to da je ozljeda u mojoj glavi bila naglašenija, a ja sam se konstantno pokušavala uvjeriti da ne razmišljam o tome. Da sam ja bila s druge strane i da sam vidjela liječnika kako nekome tretira koljeno, to bi od tog trenutka bila stvar koju ću gađati", izjavila je recentno Barber pritom naglasivši da liječnika Komisije u Nevadi očekuje suđenje, a da je ona već predala službeni prigovor. Taj je dio Barber napisala na svom službenom Twitteru. "The Future" očito nije Modafferi jer je UFC veteranka kasnije priznala da je namjerno izbjegavala udarati ozlijeđeno koljeno svoje protivnice radi "fair playja".

Na kraju je meč završio jednoglasnom odlukom sudaca i prvim porazom Barber, koja se nikako ne miri s tom činjenicom. Sada je njezin veliki cilj, prema kojem bi postala najmlađa UFC prvakinja u povijesti, ugrožen i gurnut u stranu. Amerikanku očekuje operativni zahvat i pauza vjerojatno do kraja 2020. godine.

Linker
24. travanj 2024 05:22