UFC

Belal Muhammad i Gilbert Burns prihvatili borbu na ‘short notice‘ na UFC 288!

Muhammad i Burns

 Instagram, Belal Muhammad
Fanovi su kritizirali UFC zbog slabog ‘‘carda‘‘, no izgleda da su osluškivali njihove riječi te su odlučili spasiti ga

UFC 288 je nedavno izgubio jedno vrlo važnu borbu, a radi se o onoj između Beneila Dariusha i Charlesa Oliveire. Bio je to veliki udarac za priredbu te su fanovi uvelike počeli kritizirati UFC zbog slabog ‘‘carda‘‘, a izgleda da je UFC osluškivao fanove te je odlučio ipak pojačati UFC 288 priredbu koja se održava za dva tjedna.

Naime, dogovorena je borba između Gilberta Burnsa i Belala Muhammada! Iako se Burns borio ovog mjeseca na UFC 287 priredi kada je pobijedio Jorgea Masvidala, prihvatio je novi meč mjesec dana kasnije. Ne samo da je prihvatio bilo kakav meč, nego je uzeo jako nezgodnog protivnika.

Burnsu je ovo treći nastup ove godine, a prvi je odradio na UFC 283 priredbi u Brazilu u prvom mjesecu. Tada je pobijedio Neila Magnyja ‘‘submissionom‘‘, da bi dva mjeseca nakon toga pobijedio i Masvidala. Sada stoji pred novim izazovom, a zadatak mu neće biti lagan.

Što se tiče Muhammada, on nije nastupio od desetog mjeseca prošle godine i pobjede nad Seanom Bradyjem. Govorilo se tada kako je zaustavio ‘‘hype‘‘ oko Bradyja, a meč nakon toga nikako nije mogao dobiti. Prozivao je razne borce uključujući i Khamzata Chimaeva, no nije naišao na nikakav ozbiljan odgovor.

Belal je inače slavio u osam od posljednjih devet borbi, a taj jedan nije bio poraz nego ‘‘no contest‘‘ meč protiv Leona Edwardsa zbog slučajnog uboda u oko. Naredao je Muhammad jako puno dobrih imena te već odavno zaziva napad na titulu, a bit će mu sigurno bliže ako svlada Burnsa.

Što reći nego da jedva čekamo okršaj ove dvojice rangiranih velteraša, a datum je 6.5.

Linker
28. travanj 2024 09:56